Engleska lako do trijumfa, Španija jedva, ubjedljiva pobjeda Danske

28.03.2021. | 20:35

Španija je jedva pobijedila u Gruziji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Engleska je lako izašla na kraj sa Albanijom, Danska je bila silna protiv Moldavije, dok su Jermeni iznenadili Island.

Popodnevne utakmice je obilježila više nego ubjedljiva pobjeda Danske nad Moldavijom od 8:0. U razmaku od samo 20 minuta, od 19. do 39. minuta, Danci su postigli čak pet golova, da bi u nastavku postigli još tri, mada je moglo da bude i ubjedljivije protiv potpuno demoralisanih Moldavaca.

Po dva gola su postigli Kasper Dolberg i Mikel Damsgard, a po jedan Jens Striger Larsen, Matijas Jensen, Robert Skov i Markus Ingvartsen. Danci su kvalifikacije otvorili na superioran način, sa dvije pobjede – prva je bila protiv Izraela, i gol razlikom 10:0.

Španci su odigrali ponovo prilično blijedo i jedva su došli do prve pobjede u Gruziji. Jesu bili bolji i imali inicijativu, ali nije bilo mnogo šansi, pa su tako domaćini iz jedne od rijetkih prilika stigli do prednosti u 44. minutu, a strijelac je bio Hviča Kvaratshelija.

Feran Tores je u 56. minutu izjednačio, a gol vrijedan tri boda je postigao Dani Olmo u 92. minutu. Nakon remija sa Grčkom na svom terenu 1:1, malo je nedostajalo da Španija još jednom odigra istim rezultatom.

Englezi nisu imali takvih problema u Albaniji. Golovima Harija Kejna u 39. i Mejsona Maunta u 63. minutu “Gordi albion” je došao i druge lagane pobjede na startu kvalifikacija.

Jermeni su napravili malo iznenađenje, savladavši Island sa 2:0, mada je pitanje koliko je ovo iznenađenje, jer su Islanđani u padu nakon onog velikog uspona srednom prošle decenije, jer se ovaj pad dešava zbog smjene generacija.

Golove za domaćina su postigli Tigran Barsegjan u 53. i Horen Bajramjan u 74. minutu. Jermeni su tako ostvarili i drugu pobjedu, nakon trijumfa u gostima protiv Lihtenštajna, dok su Islanđani izgubili i drugi meč, nakon poraza u NJemačkoj.

Kvalifikacije za SP – nedjelja:

Kazahstan – Francuska 0:2
Albanija – Engleska 0:2
Jermenija – Island 2:0
Danska – Moldavija 8:0
Gruzija – Španija 1:2

U 20:45

Austrija – Farska ostrva
Bugarska – Italija
Izrael – Škotska
tzv. Kosovo – Švedska
Sjeverna Makedonija – Lihtenštajn
Poljska – Andora
Rumunija – NJemačka
San Marino – Mađarska
Švajcarska – Litvanija
Ukrajina – Finska

 

 

Oznake: Rezultati