Endi Mari na sva usta hvali srpskog asa: Rodžer i Rafa nikad kao Đoković

22.09.2023. | 08:52

Mnogo se posljednjih nedjelja govori o činjenici da je Novak Đoković titulom na US openu „zacementirao“ status najuspješnijeg tenisera u istoriji, a možda i više o reakcijama Rafaela Nadala povodm Novakove 24. Grend slem titule.

O Đokoviću je u superlativu govorio i njegov veliki rival, ali i prijatelj – Škot Endi Mari. Nekadašnji prvi igrač svijeta uporedio je kraj karijera koje su imali Nadal i Federer sa onim što trenutno ostvaruje Đoković.

„Ono što je Novak postigao na US openu i tokom cijele godine je nevjerovatno, da fizički to i dalje radi sa 36 godina je vrlo impresivno. Motivacija i želja koju donosi zaista su nevjerovatni, briljantni. Rodžer i Rafa su imali duge karijere, ali nijedan od njih nije u ovoj fazi karijere igrao kao Novak tako konstantno“, izjavio je Endi Mari, trenutno 41. igrač ATP liste, prenosi Sport klub.

Mari trenutno nastupa na ATP turniru u Džuhaiju, a u drugom kolu očekuje ga duel sa Aslanom Karacevom. Đoković, po svemu sudeći, neće igrati do kraja oktobra poslije uspješnog nastupa sa reprezentacijom Srbije na Dejvis kupu u Valensiji.

Oznake: Đoković, Endi Mari