Embid čestitao Jokiću: Zaslužio je nagradu, imao je sjajnu sezonu

11.05.2022. | 09:45

Džoel Embid je poslije nekoliko dana reagovao na vijest da je Nikola Jokić ponovo MVP u NBA.

Srpski centar je drugu sezonu uzastopno dobio prestižno priznanje, u sezoni u kojoj je bio apsolutni lider tima Denvera.

Embid je do samog kraja bio prvi rival Jokiću za nagradu, ali je zvijezda Filadelfije morala da se pomiri sa činjenicom da je Srbin i ove sezone bio najbolji u NBA karavanu.

“To je nešto što sam znao nedjeljama unazad. Možda čak dvije nedjelje prije nego što se regularna sezona završila, poslije mečeva sa Denverom ili Milvokijem. Jednostavno, znao sam da se to neće dogoditi. Čestitam Nikoli, zaslužio je nagradu. Imao je sjajnu sezonu”, kaže Embid.

Kamerunac je rekao da je sezona svakako bila uzbudljiva i da je sve moglo da bude i drugačije.

“Nema tu šta je ispravno ili ne, bilo je mnogo kandidata, lako je moglo da bude i drugačije. Janis Adetokumbo, Devin Buker, on posebno jer je bio lider najbolje ekipe. Pretpostavljam da je svake godine tako kako vi novinari odlučite. Šta god ide uz narativ oko toga ko će pobijediti”, dodao je Embid.

Zajmerio je žestoko na komentaru Bila Simonsa u vezi nagrade za rukija sezone, koja je otišla u ruke Džejlina Grina iz Hjustona.

“Ne znam kako to da objasnim, ali vratiću se na ono što sam čuo u podkastu o tome šta je rekao Bil Simons. Čini se da je imao nešto protiv kad je rekao ‘Je…ni Džejlin Grin’. Ako ćemo da dozvolimo da taj tip ljudi glasa za ove nagrade, to nije fer. Šta da je Grin bio u poziciji da zaradi maksimalan ugovor ili ne znam, pojavljivanje na OL-star meču, a imate nekog ko tako priča i ima mnogo moći. On može da utiče na druge ljude iz medija i da onda neko isto može da kaže. Mislim da to nije u redu i to je sve što ću reći o tim nagradama”.