Ekipa pokazala klasu: Benfika rutinski do četvrtfinala kupa

11.01.2023. | 07:25

Benfika i Famalikao prvi su četvrtrfinalisti Kupa Portugalije. Lisabonski velikan slavio je u gostima protiv Varzima 2:0, dok je Famalikao tek poslije produžetka, takođe u gostima, eliminisao Leičos.

Poslije sjajnog prvog djela Benfika je počela malo da štuca. Ali daleko od toga da je to tolikih razmjera da su svi domaći trofeji dovedeni u pitanje. Ekipa je i dalje uvjerljivo prva, u konkurenciji je za Liga kup, a sada se dočepala i četvrtfinala kupa.

Varzim nije predstavljao ozbiljan izazov. Već u četvrtom minutu Grimaldo je doveo Orlove do vođstva. Istog igrača u 54. minutu zamijenio je reprezentativac Srbije Mihailo Ristić. A konačnih 2:0 postavio je momak koji je veoma u žiži ovih dana Enco Fernandes u 78. minutu. Za sada se samo govori o potencijalno velikom transferu u Čelsi, ali velike su šanse da ovaj momak kraj januara ne dočeka u Portugaliji, već da ode u neku jaču ligu, prenosi Sportklub.

Benfika bi u četvrtfinalu mogla da se sastane sa drugoplasiranom ekipom prvenstva Bragom, koja prvo treba da prođe Vitoriju Gimaraeš. A u četvrtfinalu je Famalikao, koji je poslije produžetka slavio 2:1 protiv Leičosa, a u četvrtfinalu čeka pobjednika susreta dve ekipe koje nisu članovi elitnog ranga trećeligaša Vilvardense i drugoligaša B-SAD.