Efes pobijedio Žalgiris: Košarkaši Baskonije iznenadili Olimpijakos

09.11.2023. | 21:35

Košarkaši Baskonije pobijedili su večeras u Atini ekipu Olimpijakosa 75:74 u meču sedmog kola Evrolige.

Baskonija je do trijumfa stigla poenima Kodija Miler-Mekintajera u samoj završnici utakmice. Olimpijakos je imao šut za pobjedu u posljednjem napadu, ali je Mustafa Fol bio neprecizan. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Čima Moneke sa 20 poena, dok je srpski reprezentativac Vanja Marinković ubacio 10  poena i imao je dvije asistencije za 21 minut u igri.

Kod domaćih, najbolji je bio Ajzea Kenan sa 23 poena, dok je Alek Peters dodao 22. Srpski reprezentativac Nikola Milutinov igrao je samo tri minuta, ali nije uspio da se upiše u strijelce.

Baskonija i Olimpijakos sada imaju po tri pobjede i četiri poraza. Olimpijakos će u narednom kolu gostovati Makabiju, dok će Baskonija dočekati Barselonu.

Košarkaši Efesa pobijedili su Istanbulu poslije produžetka ekipu Žalgirisa 86:82. Meč je poslije 40 minuta završen rezultatom 74:74.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Vil Klajburn sa 20 poena, dok je Darijus Tompson dodao 17. Kod gostiju, najbolji je bio Kenan Evans sa 20 poena, dok je Rolands Smits ubacio 16.

Efes i Žalgiris posle sedam kola imaju po tri pobede i četiri poraza. Efes će u narednom kolu gostovati Monaku, dok će Žalgiris igrati sa Panatinaikosom u Atini.