Džumhur izgubio finalni meč kvalifikacija za Masters u Majamiju

23.03.2021. | 21:14

Najbolji teniser BiH Damir Džumhur eliminisan je od Alehandra Tabila iz Čilea u finalnom meču kvalifikacija za Masters u Majamiju, iako je dobro počeo duel.

DŽumhur je od Tabila izgubio rezultatom 1:2, po setovima 6:4, 3:6, 4:6.

Lijepu priliku je imao DŽumhur da prođe kvalifikacije, dobro je krenuo, ali nije dobro završio meč protiv Tabila. Bolje ga je služio servis, ali je imao slabiju realizaciju i prvog i drugog servisa, na sve to je Tabilo imao i više asova – 9:4, tako da su na kraju nijanse nedostajale DŽumhuru za pobjedu i prolaz, ali je Tabilo odigrao bolje ključne poene.

U prvom setu je viđen samo jedan brejk i to u pravom trenutku za DŽumhura, u devetom gemu za vođstvo od 5:4. Potom je Damir odigrao odličan svoj servis gem i poveo u setovima, mada je i u dugom petom gemu mogao da prelomi set na svoju stranu, kada nije iskoristio tri brejk prilike.

I u drugom setu je viđen samo jedan brejk, ali ga je pretrpio DŽumhur odmah na početku, kada je Kabilo poveo sa 3:0, iskoristivši jedinu brejk šansu koja je viđena u ovom dijelu meča i tu prednost je sačuvao do kraja seta za 6:3 i poravnanje u setovima.

U odlučujućem setu, Tabilo je ponovo bio vrlo siguran kada je servirao i nije dozvolio nijednu brejk priliku DŽumhuru. Odlučujuću prednost Tabilo je stekao u trećem gemu, vrlo siguran je bio kada je servira, čak je imao još tri brejk prilike, koje je spasao DŽumhur, ali nije uspio da se vrati i izvuče.

Tabilo je otišao u glavni žrijeb Mastersa u Majamiju.

 

 

Oznake: Damir Džumhur