Džudo kup “Stevan Marković”: Na tatamiju u Banjaluci 500 džudista, stižu i Rusi

30.09.2022. | 07:37

Na 16. međunarodnom džudo kupu “Stevan Marković” koji se sutra održava u dvorani “Borik” nastupiće više od 500 džudista svih uzrasta iz desetak zemalja Evrope.

Iz Džudo kluba Banjaluka koji tradicionalno organizuje jedan od najjačih i najmasovnijih turnira na ovim prostorima zadovoljni su brojkama kao i činjenicom da iz godine u godinu okupljaju sve jače društvo. Klubovi su prepoznali ljubav i gostoprimstvo Banjalučana koji se trude da na najljepši način dočekaju sve goste.

– Poslali smo pozive klubovima iz 20 zemalja Evrope, a dva dana prije početka turnir možemo da kažemo da će nam sigurno doći klubovi iz deset. Vjerujemo da će taj broj do subote ujutru narasti na 12, 13 – rekao je predsjednik kluba Zoran Ćup.

Ono što je posebno važno, dolazak je potvrdio pobratimski ruski klub Turnbostroitelj i ukoliko ne bude nekakvih promjena u posljednjem trenutku desetak džudista iz Sankt Peterburga i ove godine pokazaće vještine na tatamiju. Od ekipa iz inostranstva treba istaći da će doći jedan od najboljih njemačkih klubova i to sa 17 takmičara. Najbrojnija ekipa biće naravno domaća Banjaluka, a trener Dejan Ćup očekuje dobre rezultate, prenosi Glas Srpske.

– Dosadašnji dio sezone najuspješniji je za naš klub kada se gledaju pojedinačni rezultati. Patrik Savić je osvojio zlato i bronzu na prvenstvu Balkana, Vasilije Vujičić je već dugi niz godina reprezentativac i učesnik velikih takmičenja, a imamo i sve bolje mlade džudiste poput Tee Simić koja je prije sedam dana osvojila bronzu na prvenstvu Balkana za pionire. Takmičari su na nastupima na turniru u Sankt Peterburgu, kao i zemljama okruženja stekli potrebno iskustvo i sve bolje pariraju konkurentima – rekao je Ćup.

Oznake: Banjaluka, Borik, Džudo