Džejms nahvalio Jokića: Obožavam da gledam igrače koji igraju nesebičnu košarku

06.02.2021. | 16:40

Nikola Jokić možda nije blistao protiv LA Lejkersa, ali je do sada učinio dovoljno toga da zaradi silne pohvale od strane Lebrona Džejmsa.

Lejkersi su savladali Nagetse sa 114:93, bila je to nova odlična partija Lebrona, koji je postigao 27 poena uz po deset skokova i asistencija.

Jokić je stao na 13 poena uz deset skokova i šest asistencija, ali njegova statistika u dosadašnjem toku sezone je zaista sjajna.

Zanimljivo je da je Lebron uporedio srpskog centra sa bivšim litvanskim košarkašem, Arvidasom Sabonisom.

“Ovaj momak ima nevjerovatan talenat u pregledu igre i da vidi kako će se stvari razvijati na terenu prije nego što se stvarno i dogode. Padne vam na pamet Arvidas Sabonis i stvari koje je on činio sa tim asistencijama. To je takođe bilo nešto van ovog svijeta jer niste mogli da zamislite da neko tako visok poput njega dodaje tako dobro kao što je činio u Portlandu. Nikad to prije niste vidjeli. Jedino ako pogledate njegove mečeve za reprezentaciju i stvari koje je tamo činio, njima nije bilo nepoznato”, kaže Lebron.

Potom je prešao sa pohvalama na račun Jokića.

“Mogli biste slobodno da kažete isto i za Jokića, ako ste ga gledali kako igra kod kuće, za reprezentaciju, vjerovatno je tada radio iste stvari. Imati takav pas je pravi dar. Ne za vas, već za saigrače. Svi imaju osjećaj da su uključeni. I kad ste uz to najbolji igrač tima, a momci oko vas imaju taj osjećaj da su jednako važni kao i taj najbolji igrač, jer on to deli sa njima. On želi da lopta stalno kruži, s jedne na drugu stranu. Raduje ga uspjeh saigrača. Onda je i kolegama lakše da igraju za vas”, smatra Džejms.

Zvijezda Lejkersa primjećuje konstantan napredak kod srpskog centra.

“Jokić nastavlja da napreduje iz godine u godinu i napravio je i ove sezone veliki korak unapred. Lijepo je to vidjeti. Obožavam da gledam igrače koji igraju tu nesebičnu košarku, iz ljubavi i radosti zbog same igre, za sebe i svoje kolege, igrače koji ne igraju samo za sebe”, zaključio je Lebron.