Džaka “obećao” da neće provocirati: Ovdje smo da igramo fudbal, neka bolji pobjedi

28.11.2022. | 20:43

Kapiten Švajcarske Granit Džaka još jednom je pričao za srpske novinare u Dohi.

Odmah poslije poraza od Brazila (1:0) u miks zoni stao je ispred srpskih izveštača, drugi put nakon što je isto uradio poslije meča sa Kamerunom. Zvijezda Arsenala izbjegla je politička pitanja koja su viđena prije četiri godine u Rusije baš protiv Orlova. Strani mediji su insistirali na tome, spominjući čak zastavu “Nema predaje” u srpskoj svlačionici.

– Nema ništa od te istorije. Mi smo Švajcarska, oni Srbija, ovdje smo da igramo fudbal. Neka bolji pobedi – poručio je Džaka.

Poseban motiv, kako naglašava, neće imati, iako je u Kalinjingradu slavio golove protiv Srbije gestikuliranjem albanskog dvoglavog orla.

– Za mene nije bitno da li igram protiv Srbije, Brazila ili bilo koga. Profesionalac sam. Uvijek pristupam isto.

Skenirao je Srbiju poručivši da jako cijeni kvalitet i da je znao da će taj meč biti odučujući za prolaz u osminu finala Mundijala.

– Srbija je jako dobra. Ima Mitrovića, opasna je po krilima i teško je uporediti da li je jača nego u Rusiji. Svakako vjerujem da i mi imamo dobar tim, možemo da je pobijedimo. Uostalom, kao i bilo koga.

Poraz od Brazila nije poremetio Sajdžije, tvrdi Džaka, ali takođe i žali za primljenim golom u finišu.

– Veoma smo razočarani, bili smo dobri, branili jako dobro, ali kada primiš ovakav gol onda je teško. Napravili smo mnogo pozitivnih stvari, ali znamo kakav je Brazil, ima tri tima podjednakog kvaliteta – dodao je Džaka, kome je novinar replicirao da nijednom Švajcarci šutnuli na gol.

– Ako neko može da šutne 10 puta Brazilu, pokažite mi taj tim – zaključio je Granit Džaka.