Duško Ivanović uvjeren: Još uvijek imamo teoretske šanse za plasman u top 8

06.04.2023. | 08:03

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović kazao je da njegov tim, uprkos svemu, želi da pobijedi preostale evroligaške utakmice.

Crvenu zvezdu u četvrtak očekuje susret sa Olimpijakosom u dvorani “Aleksandar Nikolić”, a trener šampiona AdmiralBet ABA lige ističe da i dalje postoje teoretske šanse za plasman među osam najboljih, iako to nije tako.

“Mi imamo još uvijek neke teoretske šanse, ali bez obzira na sve, želimo da dobijemo ove dvije utakmice na kraju, za početak. Olimpijakos je pokazao da ima jednu od najboljih ekipa, i plasmanom na tabeli, i ekipom i kvalitetom koju posjeduje. Ekipa koja ima izuzetan talenat, igraju godinama zajedno, igraju po automatizmu, dobro se poznaju, lako postižu koševe. Naš cilj je da im onemogućimo da postižu takve koševe, na svoj lagan način. Zdravstveno smo bolji, Lazić je počeo jače da trenira, treninzima se vratio i Nedović, dok će Ben za početak pauzirati sedam dana pa ćemo videti” rekao je trener “Crveno-bijelih” okupljenim novinarima.

I sam klub je putem zvaničnog sajta jasno istakao da šanse za plasman ne postoje.

“I pored činjenice da se rezultati nisu „poklopili“ i da je Crvena zvezda nakon pobjede u Lionu ostala bez prilike da se plasira u TOP 8, ambicije i dalje postoje”, stoji u tekstu.