Dušan Lajović drugi put za osam dana izgubio od istog rivala

17.03.2021. | 19:19

Drugi put za samo osam dana mađarski teniser Marton Fučovič pobijedio je Dušana Lajovića, ovog puta sa 2:1, po setovima 6:1, 4:6, 6:4, nakon 109 minuta igre.

Prvo su prije osam dana igrali jedan protiv drugog u prvom kolu Dohe, u Kataru, sada u drugom kolu Dubaija, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ponovo isti ishod.

Lajović nije uspio da ponovi igru iz prve runde protiv Maleka Žazirija, tako da je na kraju ispao iz daljeg takmičenja.

U prvom setu je na terenu postojao samo jedan teniser – Fučovič, koji je napravio dva brejka i poslije svega 27 minuta igre poveo u setovima, iako je Lajović prvi stigao do brejk prilika, a kada ih nije iskoristio i kada je izgubio prvi put svoj servis, brzo je pao i set lako izgubio sa 6:1.

Lajović se u drugom setu podigao, odmah napravio brejk, poveo sa 2:0, ali ga odmah i ispustio, da bi sjajno odigrao u posljednjem, desetom gemu seta, iskoristio prvu brejk i set loptu, te poravnao rezultat.

U odlučujućem setu, Fučovič je bio sjajan na svoj servis, nije dozvolio Lajoviću niti jednu brejk priliku, dok je on odlučujući brejk napravio u petom gemu i potom lagano priveo set i meč kraju.

Tako se Fučovič pokazao kao koban po Lajovića na ovoj mini-arapskoj turneji, eliminisavši ga sa oba turnira već u ranoj fazi.

U četvrtfinalu bi mogao da igra protiv drugog nosioca Andreja Rubljova, ako ovaj prethodno savlada Amerikanca Tejlora Frica.

Fučovič je upravo protiv Rubljova trebao da igra četvrtfinale i u Dohi, ali je tada predao meča zbog povrede, prije nego što su izašli na teren.

U ovim trenucima je na terenu drugi srpski teniser u Dubaiju, Filip Krajinović, a njegov rival je Lojd DŽordž Haris iz Južnoafričke Republike, momak koji je u prethodnoj rundi napravio veliko iznenađenje izbacivši prvog nosioca Dominika Tima, prilično lako i ubjedljivo sa 6:4, 6:3.

 

 

Oznake: Dušan Lajović