Durent pokazao klasu: Bruklin u zanimljivom meču savladao Filadelfiju VIDEO

17.12.2021. | 08:01

Košarkaši Bruklina savladali su Filadelfiju sa 114:105 u dramatičnoj završnici koju je pogođenim trojkama razriješio Kevin Durant i utakmicu završio kao najefikasniji igrač sa dvocifrenim dvostrukim učinkom.

Iako su u većem dijelu meča vodili, a u jednom dijelu i sa 20 poena prednosti, domaćini su u drugom poluvremenu popustili i dozvolili Filadelfiji da u završnicu meča uđe sa samo poenom zaostatka.
A onda je zvijezda Bruklina Kevin Durant preuzeo odgovornost i sa dvije trojke obezbijedio pobjedu domaćinima.
Durant je meč završio kao najefikasniji igrač sa dabl dabl učinkom a malo mu je nedostajalo i za trostruki dvocifren učinak. Ubacio je 34 poena uz 11 skokova i osam asistencija uz ključne pogotke za pobjedu domaćina.
Odličnu podršku je imao i od ostalog tima u kome su još petorica igrača imala dvocifren šuterski učinak a izdvojili su se Grifin i Klekston sa po 17 poena.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Džoel Embid sa 32 postignuta poena uz devet skokova i šest asistencija i Set Kari koji je dodao 29 poena, tri skoka i četiri asistencije ali su na kraju morali da se pomire sa trećim uzastopnim porazom.
Na svojim terenima pobjede su slavili Indijana protiv Detroita sa 122:13 i Finiks koji je ubjedljivo nadigrao Vašington sa 118:98.
Na gostovanju je jedino slavio Njujork nadigravši Hjuston sa 116:103 predvođen Imanuelom Kviklijem koji je ubacio 24 i Evanom Furnijeom koji je dodao 23 poena.