Duljaj o sukobu s Menigom: Nije normalno, ali to je stara vijest, nema problema kod nas

24.10.2023. | 17:21

Trener fudbalera Partizana oglasio se pred sutrašnji okršaj sa Radničkim u Kragujevcu.

Dotakao se Igor Duljaj (43) situacije u finišu meča protiv Spartaka u petak veče, kada je pored klupe došlo do nesuglasica sa Kvinsijem Menigom. Holanđanin je bio vidno nezadovoljan zbog toga što se nije našao na terenu, odreagovao je burno, a trener na to nije ostao imun.

Dan kasnije se krilni ofanzivac izvinio svima, a sada je i šef stručnog štaba pomenuo taj incident.

– Naravno da to nije normalno. Izvinjavam se i klubu i navijačima. Taj dres i kada se skine, on ostaje svetinja, ja sam tako vaspitan. Dešava se ovo u mnogim klubovima, u fudbalu pogotovo, ali to je već stara vijest. Mnogi su se fokusirali na taj momenat, a ne na našu dobru igru i lijepe golove. Menig je dobar momak i nema nikakvih problema oko nas, sve smo riješili. Vidjeli ste i kako se igrači svi zajedno raduju na klupi, to je dokaz odlične atmosfere u svlačionici. To su emocije koje ne mogu da se odglume – kaže Duljaj.

Mladi stručnjak, međutim, nije želio da se osvrće na ono što je minulih dana podiglo veliku prašinu u sportskoj javnosti. Radi se o njegovoj izjavi nakon utakmice u Subotici, kada je otkrio da igrači nisu redovno plaćeni, da nemaju za hranu, kiriju i da kupe djeci mleko.

Generalni direktor Miloš Vazura ubrzo je na to odgovorio i rekao da ono što Duljaj priča nema veze sa istinom. A, kormilar “parnog valjka” danas ipak nije želio dalje da nastavlja tu priču.

– Stara vijest. Sutrašnji meč, Radnički u Kragujevcu, to je jedino što me sada zanima – jasan je Duljaj.

Kada je riječ o odloženom duelu iz 4. kola Superlige, jasno je da crno-bijeli na “Čika Dači” žele da nastave seriju i upišu desetu pobjedu zaredom u domaćem prvenstvu.

– Nadam se da će teren biti makar u malo boljem stanju i da ćemo moći da igramo fudbal. Idemo u goste ekipi koja je dobila tri meča otkako ih je preuzeo novi trener Feđa Dudić. I protiv Zvezde su pružili odličnu partiju, tako da je za nas to dovoljna opomena. Naše ambicije su poznate, cilj je da nastavimo niz. Sve ima svoj početak i kraj, ali mi ćemo se potruditi da uradimo ono što je do nas i da upišemo nova tri boda – naglašava Duljaj.

On dodaje da sigurno danas neće moći da računa na defanzivnog vezistu Frenka Kanutea, koji mora da odradi suspenziju zbog žutih kartona.

– Radnički je organizovan tim, dobro se brane, strpljivo čekaju grešku rivala i opasni su u kontrama. Moramo da obratimo pažnju na to. Sigurno će biti veoma motivisani protiv nas. Specifičan je termin, ali i ovom prilikom apelujem da dođe što veći broj naših navijača. Znam da je radni dan, da je nezgodno, ali molim ih da budu na tribinama i da nas podrže, jer nam njihova pomoć mnogo znači. Vidjelo se to u svim prethodnim utakmicama – poručuje Duljaj.

Na kraju je trener Partizana pohvalio i pojedince, pogotovo one koji ulaze sa klupe za rezerve i daju veliki doprinos dobrim rezultatima

– Raduje me što svaki igrač koji uđe na teren donese nešto novo i utiče da poboljšamo igru. Kao protiv Spartaka što su to uradili Nikolić, Severina, Šćekić.. Potvrđuje se ono što sam pričao, koliko nam Taki znači, pogledajte samo broj njegovih asistencija, maestralno razigrava saigrače. Naravno, rezultat je uvek najvažniji, ali meni je posebno drago i zbog lepe igre, jer to privlači i navijače da dođu na stadion – zaključuje Duljaj, prenosi Informer.

Oznake: Partizan