Duljaj: Moj status u klubu je pod znakom pitanja od prvog dana

24.04.2024. | 22:26

Partizan nije uspio da se plasira u finale Kupa nakon što je poražen drugi put u četiri dana od Crvene zvezde rezultatom 2:0.

Autgol Filipovića i gol Olajinke presudile su crno-bijelima, a Duljaj smatra da je ovo bilo najlošije izdanje njegovog tima u derbijima.

„Da, ovo jeste najslabiji derbi Partizana ovog proljeća. Bolje smo ušli u igru, poslije prvog primljenog gola Zvezda je sve imala u svojim rukama, mnogo prostora su imali. Rizikovali smo u drugom poluvremenu, Zvezda je imala mnogo kontri i polu-kontri… Izuzetno je teško igrati protiv Zvezde u četiri dana, uz sva dešavanja oko derbija“.

Dao je potom i zanimljiv odgovor na pitanje o tome da li mu je posao pod znakom pitanja.

„Moj status u klubu je pod znakom pitanja od prvog dana. Nisam opterećen time, na ljudima u klubu je da odrede moj status, mnogo je važnije šta ostavljam sljedećem treneru, ako pogledamo ko je sve igrao danas za Partizan. Kovačević ima 19 godina, kapiten Marković, Goh, Baždar… Oni imaju sadašnjost i budućnost“.

Osvrnuo se i na odlaske Kristijana Belića i Mihajla Ilića.

„Partizan živi od prodaje, hteli ili ne, taj potez je morao da se napravi, u zimskom prelaznom roku su otišli Ilić i Belić, ali to ne sme da bude alibi za ovaj deo sezone. Pripreme smo proveli tamo gde smo proveli, Partizan nije zaslužio da trenira na tim terenima na zimskim pripremama… Mnogo toga se desilo na utakmici koja se desila prije ove“.

Na pitanje šta bi poboljšalo suđenje u Srbiji, Duljaj je uputio poruku medijima.

„Neću da komentarišem suđenje, ali… Vi ste ti koji morate da pričate kada se dešavaju greške, vi morate da dajete pravu sliku kad se nešto desi na utakmicama. Uvek očekujete od nas da nešto kažemo, da „grmimo“, ali ne… Mi smo živa bića, griješimo, ali vaš je posao da pišete kako jeste. Da se javljaju razni eksperti, ali na vama je odgovornost da pišete onako kako jeste“.

Objasnio je i situaciju sa kašnjenjem meča kada je zajedno sa igračima stajao u krugu kod klupe za rezervne igrače.

„Uobičajeno, ali da damo svoj maksimum. Nismo htjeli da pravimo nikakav cirkus, Partizan ima svoju tradiciju i nismo mi ti koji treba da kaljamo instituciju derbija, to nisu radili ni drugi prije nas“.

Pohvalio je i igre Sameda Baždara.

„Baždaru je rečeno da treba da bude spreman da iskoristi svojih pet minuta i on je to uradio. Skrenuo je pažnju na sebe, strani skauti su ga već dobro videli, tako da je pred njih svjetla budućnost“.

Govorio je Duljaj i o ostanku na klupi Partizana.

„Potencijal. Pre par mjeseci smo pričali o mom ugovoru, ali sam rekao da nije vrijeme i da će biti prilike. Za mene nije važno da li imam ugovor ili ne, da sam hteo da ga potpišem već bih ga potpisao prije dva mjeseca. Ukoliko vidimo da ima potencijala naravno da bih volio da ostane“.

Za kraj je odgovorio na pitanje i o ostanku Aranđela Stojkovića van startne postave.

Imamo važnu utakmicu protiv TSC-a u nedelju i probali smo da odmorimo Stojkovića, pa eto tako mogu da otkrijem i da će biti u konkurenciji za prvih 11 za ovaj meč, naročito što dolazi iz ekipe protiv koje igramo.