Država spasila Partizan: FSS proslijedio 3,2 miliona evra za evropsku licencu

29.03.2024. | 19:10

FK Partizan nije imao novac da ispuni uslov za dobijanje evropske licence, zatražio je pomoć od države Srbije i dobio je. Posljednji dan UEFA monitoringa je 31. marta.

Crno-bijelima je danas Fudbalski savez Srbije proslijedio novac koji im je namjenila Vlada Srbije, javlja Žurnal.

U kasu Partizana slilo se 3.200.000 evra, što bi trebalo da pokrije veći dio dugovanja, dok za ostatak moraju da se pobrinu čelnici kluba iz Humske 1.

Posljednji dan kada se završava UEFA monitoring je 31. marta i tog datuma svi dugovi Partizana, odnosno svih klubova, moraju da budu sravnjeni: ili plaćeni ili potpisani reprogrami sa obje strane.

Najveći dio duga koji opterećuje Partizan ove godine tiče se poreza, tako da crno-bijeli moraju taj dio prema državi da regulišu da bi stigao „mig“ FSS-a i UEFA da mogu da učestvuju na ljeto u kvalifikacijama za međunarodne kupove.

U Humskoj posljednjih dana, iako se bližio posljednji datum za regulisanje dugova, nije bilo panike, čvrsto su bili ubjeđeni u Partizanu da će im, kao i do sada, država uskočiti u pomoć.

Crno-bijeli su trenutno drugi na tabeli i sa te pozicije bi igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prolaz jedne runde bi im bio dovoljan za evropsku jesen makar u grupi Lige Evrope.

Minulog ljeta Partizan je rano ispao sa međunarodne scene i time ostao bez osjetne finansijske injekcije koja se dobija učešćem u grupnoj fazi evropskih kupova, piše Mocart sport.