Drugo kolo Lige šampiona: Crvena zvezda dočekuje Jang Bojse

04.10.2023. | 13:14

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće večeras Jang Bojse u utakmici drugog kola grupne faze Lige šampiona.

“Crveno-bijeli” svjesni su važnosti ovog meča jer je švajcarska ekipa, objektivno gledano, najslabiji protivnik u grupi u kojoj se još nalaze Mančester siti i Lajpcig.

I prije početka nove sezone u elitnom takmičenju, odmah nakon žrijeba je bilo jasno da će dvomeč sa Jang Bojsima biti vrijedan Lige Еvrope na proljeće.

Motivisani su izabranici Baraka Bahara da pred svojim navijačima dokažu da slabe igre u Superligi Srbije nisu plod lošeg kvaliteta tima, a osvajanje sva tri boda večeras odagnalo bi zvižduke sa “Mitića” kojih je, poslije dugo vremena, bilo minulog vikenda protiv Radničkog.

Konstantost je nešto što fali aktuelnom šampionu Srbije. Protiv Mančester sitija ekipa je pokazala da može da se nosi i sa najkvalitetnijim evropskim timovima, ali onda igrama u domaćem šampionatu navijači vide nešto sasvim drugo. Govorili su o tome juče i na pres konferenciji Barak Bahar i Mirko Ivanić.

“Sa moje strane smatram da vrijedno radimo na treninzima, vrijedno se pripremamo, odgovorno pristupamo svim obavezama. To je ono na čemu ćemo raditi i na šta smo obratili pažnju. Definitivno smo spremni za utakmicu, to smo željeli tokom cijelog ljeta i kroz prijateljske mečeve se naporno pripremali. Jedva čekam da počne meč”, rekao je Ivanić.

Zvezda tačno četiri godine čeka na pobjedu u Ligi šampiona, od oktobra 2019. godine kada je Olimpijakos nadigran u Beogradu.

“Jang Bojs je čvrsta ekipa koju dobro poznajem, igrali su i protiv mog bivšeg kluba Makabija. Nemam insajdera tamo, ali sam gledao obje utakmice i vidio da su zaista dobra i čvrsta ekipa. Analizirali smo ih u potpunosti i spremni smo. Znam ko će početi”, rekao je Bahar na konferenciji za medije pred ovaj meč.

Utakmica na stadionu “Rajko Mitić” počinje u 21 čas.