Drugi dan Evropskog prvenstva u fudbalu: Danas na programu tri utakmice

12.06.2021. | 12:10

Danas su na programu još tri utakmice na šampionatu starog kontinenta. Od 15 časova, u drugoj utakmici grupe A u Bakuu, na Olimpijskom stadionu sastaće se Vels i Švajcarska. Od 18 časova, u Kopenhagenu sastaće se Danska i Finska. U posljednjoj utakmici dana, u grupi B, sastaće se Rusija i Belgija.

Utakmica se igra u Sankt Peterburgu. Rusi će imati veliku podršku sa tribina, jer će kapacitet stadiona biti ispunjen do 95 posto. Domaći, koji su odlično igrali na proteklom svjetskom prvenstvu, očekuju povoljan rezultat.

“Oni su prilično dobra ekipa. Imaju dobrog trenera i igrali smo protiv njih tri puta. I sve tri utakmice su bile zanimljive i prilično dobre za gledanje. Dakle, proučavamo ih i želimo da pokažemo najbolje na ovoj utakmici”, rekao je Artjom Dzjuba

Belgijanci imaju kvalitetnu ekipu, ali meč sa Rusijom zbog povreda propustiće de Brujine i Vitsel. I pored toga, “crveni đavoli” vjeruju da mogu do povoljnog rezulata kao na ovoj utakmici tako na i mapionatu.

“Pa, naravno, ovaj tim želi da pobjedi. Maksimalno bi bilo da osvoji trofej. Ali dug je put do njega. Taj put započinjemo sutra protiv Rusije. I ne znam kako se nastavlja. Želimo da pobedimo. Moramo da pobedimo, a zatim nastavimo kao i na Svetskom prvenstvu”, naglasio je Tibo Kurtoa.

Utakmica Rusija – Belgija na stadionu u Sankt Peterburgu počinje u 21 čas.

Fudbaleri Italije savladali su sinoć Tursku u Rimu sa 3:0 u prvoj utakmici šampionata Evrope.

Navijači italijanske selekcije, koji su bili prisutni na stadionu, ali i van njega, znali su da proslave pobjedu svojih ljubumaca. Italija je postigla sva tri gola u drugom poluvremenu. Strijelci za azure bili su Demiral, autogol u 53. minutu, te Imobile 13 minuta kasnije i Insinje u 79. minutu.