Drama u Monaku završena pobjedom Hamiltona

Britanski vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Monaka ispred Sebastijana Fetela i Valterija Botasa.

Ekipa Mercedesa je ove sezone na svakoj trci imala duplu pobjedu, pošto su ili Valteri Botas ili Luis Hamilton dolazili do trijumfa.

U kvalifikacijama za Veliku nagradu Monaka, najbolje se pokazao britanski vozač, Luis Hamilton, koji je obezbijedio pol poziciju. Ono što je najčešći scenario u Monaku je da pobjednik kvalifikacija uglavnom bude i pobjednik trke.

Tako je bilo i ovoga puta, Hamilton je krenuo sa prvog mjesta, zadržao ga poslije prve krivine i na kraju poslije velike drame dođe do pobjede, ispred Maksa Ferstapena i Sebastijana Fetela.

Ovaj trijumf dobija još više na značaju kada se pogleda šira slika. Hamilton je odavno prijavio probleme sa prednjim lijevim pneumatikom, koji očigledno nije bio u dobrom stanju, ali nije dozvolio da mu iko ugrozi poziciju.

Ferstapen je imao nekoliko šansi za preticanje. Pred sam kraj trke je bio u dobroj situaciji, ali je poslije kontakta sa Hamiltonom očešao zid i ostao bez borbe za bolju poziciju.

Maks Ferstapen je pri izlasku iz boksa udario u Valterija Botasa i zbog toga dobio pet sekundi kazne i poziciju broj četiri, tako da ipak neće završiti na pobjedničkom postolju. Taj incident je najbolje iskoristio Sebastijan Fetel koji se našao na poziciji broj dva, poslije ne baš sjajnih kvalifikacija za Ferari.

Njegov timski kolega, Šarl Lekler nije imao trku za pamćenje, pošto je poslije niza incidenata i uključivanja vozila bezbjednosti, bio primoran da povuče vozilo, pa nije završio trku pred “domaćom publikom”.

Pjer Gasli se može pohvaliti petim mjestom i najbržim krugom trke. Pošto je postavio vrijeme 1:14:279.

 

Izvor:(B92)

 

Ostavite komentar: