Drama u Los Anđelesu: Lejkersi nakon produžetka savladali Minesotu i izbjegli Denver VIDEO

12.04.2023. | 07:53

Los Anđeles Lejkersi su savladali Minesota Timbervulvse 108:102 u prvom plej-in meču Zapada.

Minesota je imala tokom treće dionice prednost od 15 poena i na kraju će morati da odigra još jedan meč za ulazak u plej-of.

Domaći tim u “Kripto” centru je prikazao sjajnu odbranu u samom finišu regularnog dijela, Minesota je posljednji koš iz igre postigla na šest minuta do kraja. Iz defanzive su Lejkersi uspijevali da ostvare preokret, koji je mogao i ranije da se okonča.

Denis Šreder je na dvije sekunde do kraja ubacio trojku za 98:95, ali je u posljednjoj sekundi fauliran Majk Konli pri šutu za tri.

Iskusni plej Vulvsa je ubacio sva tri penala i poslao meč u dodatni period.

Trojka Hačimure i floter Šredera podigli su Lejkerse na 103:98. Edvards je brzim poenima u kontri smanjio, a Torijan Prins promašajem otvorene trojke propustio priliku za izjednačenje na 11 sekundi do kraja.

Slobodna bacanja Šredera i Dejvisa su riješila pitanje pobjednika.

Lebron DŽejms je sa 30 poena, 10 skokova i šest asistencija očekivano nosio Lejkerse u meču velike važnosti. Entoni Dejvis je bio vrhunski sa 24 poena i 15 skokova. Denis Šreder ih je pratio sa 21 poenom.

Da podsjetimo, centar Rudi Gober nije igrao za Minesotu zbog suspenzije zarađene nakon fizičkog konflikta sa saigračem Kajlom Andersonom na posljednjem meču regularnog dijela sezone.

Kod Minesote je na vrhu liste strijelaca završio Karl Entoni-Tauns sa 24 poena, uz 11 skokova. Majk Konli je na poenu manje. Vrlo loš meč ol-stara Minesote Entonija Edvardsa, tek devet poena (3/17 iz igre, 0/9 za tri).

Lejkersi idu sa sedmog mjesta na Memfis grizlise. Minesota će tražiti drugu šansu protiv pobjednika iz duela Nju Orleans Pelikans-Oklahoma Siti Tander i pobjednik te utakmice će ići na Denver Nagetse Nikole Јokića.