Drama u Ligi šampiona! PSŽ se provukao: Milan i Njukasl ispali iz takmičenja

14.12.2023. | 07:05

Fudbaleri Borusije i Pari Sen Žermena plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su sinoć u Dortmundu odigrali bez pobjednika, 1:1 u meču posljednjeg, šestog kola grupe F Lige šampiona.

Borusija je povela u 51. minutu golom Karija Adejemija, a PSŽ je izjednačio pogotkom Vorena Zair-Emerija u 56. minutu.

Fudbaleri Milana pobijedili su u gostima Njukasl 2:1 u drugom meču šestog kola grupe F LŠ. Njukasl je poveo golom Žoelintona u 33. minutu, a izjednačio je Kristijan Pulišić u 59. Pobjedu Milanu donio je Samjuel Čukvueze u 84. minutu. Srpski fudbaler Luka Jović igrao je za ekipu Milana od 73. minuta.

Borusija je prva na tabeli sa 11 bodova, dok je PSŽ drugi sa osam. Ova dva kluba nastaviće takmičenje u Ligi šampiona.

Milan je na kraju osvojio treće mjesto na tabeli sa osam bodova. Milan je treći zbog lošijeg međusobnog skora u odnosu na PSŽ. Italijanski klub igraće u nokaut fazi Lige Evrope, dok je Njukasl četvrti sa pet bodova. Engleski klub je završio takmičenje u evropskim takmičenjima.

Fudbaleri Atletika pobijedili su u Madridu ekipu Lacija rezultatom 2:0 u meču šestog kola grupe E Lige šampiona. Golove za Atletiko postigli su Antoan Grizman u šestom i Samjuel Lino u 51. minutu

U drugom meču šestog kola grupe E, Seltik je na svom terenu pobijedio Fejenord 2:1. Seltik je poveo golom Luisa Palme iz penala u 33. minutu, a izjednačio je Jankuba Minteh u 82. Pobjedu domaćem timu donio je Gustaf Lagerbielke u 91. minutu.

Prvo mjesto na tabeli zauzeo je Atletiko sa 14 bodova, dok je Lacio drugi sa 10. Ova dva kluba igraće u osmini finala LŠ. Fejenord je treći na tabeli sa šest bodova i nastaviće takmičenje u nokaut fazi Lige Evrope. Seltik je završio takmičenje u evropskim kupovima, pošto je posljednji sa četiri boda.

Fudbaleri Porta savladali su na svom terenu Šahtjor 5:3 u meču šestog kola grupe H LŠ. Dva gola za Porto postigao je Galeno u devetom i 43, a po jednom u strijelce upisali su se Mehdi Taremi u 62, Pepe u 76. i Francisko Konseisao u 82. minutu. Golove za goste dali su Danilo Sikan u 29, Stefan Eustakio (autogol) u 73. i Eguinaldo u 88. minutu. Srpski reprezentativac Marko Grujić je igrao za Porto od 81. minuta.

U drugom meču šestog kola grupe H, fudbaleri Antverpena su savladali Barselonu 3:2. Golove za Antverpen postigli su Artur Vermeren u drugom, Vensan Jansen u 56. i Džordž Ilenikena u 92. minutu. Strijelci za goste bili su Feran Tores u 35. i Mark Guju u 91. minutu.

Barselona je osvojila prvo mjesto na tabeli grupe H sa 12 bodova, dok je Porto drugi sa istim brojem bodova. Ova dva kluba igraće u osmini finala LŠ. Šahtjor je treći sa devet bodova, a klub iz Ukrajine igraće u nokaut fazi Lige Evrope. Antverpen je posljednji sa samo tri boda.

Oznake: Milan, Rezultati