Drama! Sudija dijelio crvene kartone, sada prijete njemu i njegovoj porodici

08.02.2021. | 18:16

Britanski fudbalski sudija Majk Din tražio je da ne sudi utakmicu Premijer lige predstojećeg vikenda, pošto je na društvenim mrežama dobio uvrede i prijetnje smrću nakon što je isključio dvojicu fudbalera u dva odvojena meča.

Din je žestoko kritikovan jer je isključio fudbalera Vest Hema Tomasa Součeka zbog oštrog, ali kako se čini, slučajnog starta na napadača Fulama Aleksandra Mitrovića, u utakmici u subotu, koja je završena neriješeno 0:0.

Taj crveni karton pokazao je samo četiri dana pošto je isključio defanzivca Sautemptona Jana Bednareka zbog starta na Entoniju Marsijalu u pobjedi Mančester junajteda od 9:0.

Pošto je dobio crveni karton, moglo se čuti kako Bednarek kaže: “Marsijal je rekao da to nije bio prekršaj”.  U oba slučaja Din je odlučio da igračima pokaže crvene kartone nakon što mu je savjetovano da incidente pregleda na VAR monitoru pored terena.

Oba crvena kartona su poništena posle žalbi klubova, pa će Souček moći da igra protiv Vest Hema u FA kupu i protiv Šefild junajteda i Totenhema u Premijer ligi.

Porodica 52-godišnjeg sudije je takođe dobila prijetnje, koje su prijavljene policiji, piše Kurir sport.