Drama nakon utakmice: Fudbaler Reala na parkingu nokautirao rivala iz Viljareala

09.04.2023. | 09:37

Fudbaler Real Madrida Federiko Valverde udario je Aleksa Baenu iz Viljareala nakon utakmice dva tima u LaLigi.

Urugvajski vezista je ljutito reagovao zbog psovki koje mu je rival uputio tokom utakmice, a koje se tiču njegovog nerođenog djeteta.

Valverde je nakon meča sačekao Baenu ispred autobusa na parkingu stadiona, kako bi tražio od njega da ponovi ono što je rekao tokom susreta. Baena je još u januaru, u meču Kupa kralja, imao komentare na račun Valverdea.

“Plači, jer se tvoje dijete neće roditi”, navodno je Baena tada rekao Valverdeu. Naime, tokom februara je Mina Bonino, supruga Valverdea, napisala da vjeruje da su izgubili dijete. Ipak, kasniji testovi su pokazali da je sve u redu sa trudnoćom. Ovo mu Valverde nikada nije oprostio, pa mu je prvo poručio po dolasku u Madrid: “Nisam zaboravio šta si rekao”.

Pokušao je da dođe do Baene i na terenu, ali kada nije uspio izabrao je parking. Udario je rivala pesnicom u glavu i rekao mu: “Ne diraj mi porodicu!”

Baena je ostao u šoku počeo je da doziva policiju i obezbjeđenje, koji su se uključili i spriječili dodatne posljedice. Navodno su sve snimili fudbaleri Viljareala iz autobusa, predstavnik „žute podmornice” Ćisko Nadal je kratko prokomentarisao.

Kriminalac i kukavica

“Valverde je kriminalac i kukavica”, napisao je Nadal na Tviteru, ali je ova objava ubrzo obrisana. Viljareal je razgovarao sa policijom da bi vidio šta bi trebalo dalje uraditi.

ABC je navodno kontaktirao Real, a iz kluba su samo poručili: “Pa dobro, nije ga udario na terenu.”

Odavno ovakav skandal nije viđen u fudbalu, da se fudbaleri razračunavaju na parkinzima. Po svemu sudeći policija ima snimke i nekoliko fotografija, a navodno se na licu Baene vide tragovi udarca, prenosi Glas Srpske.