Drama na skupštini JSD Partizan: Vučelić proglasio pobjedu, Mijailović se obratio medijima

12.09.2022. | 19:16

Sportsko društvo Partizan danas je zakazalo skupštinu, na kojoj bi trebalo da taj organ donese novu upravu, a na samom početku došlo je do incidenata.

Novi predsjednik JSD Partizan je Milorad Vučelić, ali se njegov protivkandidat Ostoja Mijailović oglasio poslije napuštanja sjednice, pa je pred medijima otkrio da uz sebe ima čak 13 klubova: Košarkaški, veslački, teniski, odbojkaški, džudo, šahovski, plivački, vaterpolo, klizački, rvački, gimnastičarski, ragbi, streljački.

Šta se desilo prije Skupštine?

Prije svega jer se za vlast u Humskoj 1 bore Milorad Vučelić, aktuelni predsjednik Partizana sa jedne i Ostoja Mijailović, predsjednik KK Partizan sa druge strane. Međutim, generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura, pokušava na sve načine da spreči ljude okupljene oko Mijailovića da uđu na skupštinu, a jedna osoba je i izbačena nakon prepirke sa obezbjeđenjem koje je pokušalo i da mu otme telefon.

– Mislim da nije fer i pošteno. Miloš Vazura kao predstavnik fudbalskog kluba odlučuje ko može, a ko ne može da uđe – rekao je Mijailović kada je izašao sa stadiona.

Dakle, Ostoja Mijailović je napustio sjednicu Skupštine, otišao je u prostorije Teniskog kluba Partizan, gdje će obratiti novinarima, dok je prije svega izjavio sjledeće:

– Prije svega želim da ovo protekne u jednom miru i duhu Partizana. Ova sjednica je morala da se dogodi.Ova vanredna koju smo mi zakazali, skupština nije zakazana čak pet i po godina – rekao je on i dodao:

– Zaista mi je žao. Ako dođe danas do toga da oni opstruišu ovu sjednicu, zakazaćemo novu koja će biti otvorena za javnost. Vi trebate da bude prisutni danas, statut su pisali oni, svako bi trebalo da pročita i da se informiše kako se bira upravni odbor i njen predsjednik. Ne vidim razlog zašto bi javnost bila uskraćena za ovo. S druge strane organizatori uopšte nisu obavestili javnosti – rekao je Ostoja Mijailović, piše SPortal.