Dragan Stojković Piksi favorit za selektora reprezentacije Srbije

25.12.2020. | 22:31

Prvi favorit za mjesto novog selektora reprezentacije Srbije je i definitivno Dragan Stojković Piksi.

Legendarni srpski fudbaler je neočekivano izletio na prvo mjesto prije nekoliko dana, kad je javno poručio da je spreman da preuzme selektorsku funkciju, a sada je ubjedljivo najbliži da sjedne na klupu sa koje je nedavno ustao Ljubiša Tumbaković.

Piksi je u prvi mah zatekao čelnike Saveza, koji su vjerovali da je i ovog puta nedostupan, kako zbog mnogobrojnih prethodnih neuspješnih pokušaja da ga nagovore da preuzme Orlove, tako i zbog bogatog ugovora koji i dalje ima sa kineskim Guangdžou R&F-om. Međutim, kada je Stojković dao signal da je ovog puta raspoložen da preuzme reprezentaciju i rekao da je siguran da bi uspio da je odvede na Mundijal, sve lampice na Terazijama su se upalile.

Kako saznaje Mozzart Sport, Stojković i vrh FSS-a su gotovo cio dan u srijedu proveli u razgovorima. Ne bi se to moglo nazvati pregovorima, jer su obje strane voljne da dođu do dogovora, a novac nikako ne može da bude prepreka, jer FSS ne može da ponudi Stojkoviću ni deseti dio onog što ima u Kini i on je toga svjestan.

Okolnost koja ide na ruku srpskom savezu je što Piksiju ugovor sa Guangdžuom ističe za šest mjeseci, pa je i on, u načelu, spreman da se odrekne dijela garantovane zarade.

Poručio je Stojković prije nekoliko dana da prevashodno želi da vidi istinsku želju kod vodećih ljudi domaćeg fudbala i cijele javnosti da mu daju dirigentsku palicu reprezentacije i ti višečasovni razgovori su u najvećoj mjeri bili upravo to prijateljsko ubjeđivanje

da je pravi čas, a i krajnji trenutak poslije toliko poziva prethodnih godina, da povede Orlove ka Kataru.

Na pol poziciji je, dakle, Dragan Stojković, ali nisu u FSS-u digli ruke ni od ostalih kandidata. I dalje je u igri Vladan Milojević, mada bi oko njegovog angažovanja bilo najviše peripetija, tu je i Savo Milošević, čije šanse, iako je u sjenci, nisu zanemarljive. Slobodan je sad i Vladimir Ivić. A, kako kažu u Savezu, u pola glasa, dok se novi selektor ne izabere – svi su kandidati.