Doživotnu zabranu ulaska na stadion: Lacio izrekao drakonsku kaznu za Hitlersona i još dvojicu navijača

23.03.2023. | 08:09

Fudbalski klub Lacio saopštio je danas da će trojici navijača doživotno zabraniti pristup stadionu, zbog “diskriminacije i antisemitizma”, tokom nedavnog rimskog derbija.

Prvi, koji je identifikovan zahvaljujući nadzornim kamerama, nosio je dres sa natpisom “Hitlerson” sa brojem 88, koji se u neonacističkom pokretu koristi u značenju “Hajl Hitler”.

Rimska policija navela je da se radi o Nijemcu, koji je incident napravio i na gradskom derbiju 2009. godine.

Druga dvojica optužena su za “navodno” korišćenje fašističkog pozdrava. Policija je navela da se radi o rumunskim državljanima.

Disciplinski odbor Serije A će do 4. aprila odlučiti o svim sankcijama u vezi sa navodnim antisemitskim povicima, koji su se čuli u nedjeljnom derbiju.

Fudbalski savez Italije već vodi istragu protiv Lacija zbog navodnih antisemitskih slogana njegovih pristalica tokom gostovanja u Napulju 3. marta.

Posljednjih godina pristalice Lacija često su pravile rasističke i antisemitske incidente, a posebno se izdvaja 2017. godina, kada su Anu Frank, Nijemicu jevrejskog porijekla koja je stradala u logoru Bergen Belzen, prikazali kako nosi dres Rome.

Lacio poslije pobjede nad Romom (1:0) zauzima drugo mjesto na tabeli Serije A i za vodećim Napolijem zaostaje 19 bodova.

U narednom 28. kolu Lacio 2drugog aprila gostuje Monci.

Oznake: Kazna, Lacio