Doskorašnji trener Crvene zvezde: Dejan Stanković na klupi Intera?

09.09.2022. | 09:26

Doskorašnji trener Crvene zvezde, Dejan Stanković mogao bi uskoro da dobije novi trenerski angažman, i to na klupi italijanskog giganta, Intera iz Milana.

Kako javlja italijanski “Tutosport” Stanković bi uskoro mogao da postane trener “Neroazura”.

Isti izvor navodi da će naredne tri utakmice vicešampiona Italije, protiv Torina i Udineze u prvenstvu i Viktorije iz Plzenja u Ligi šampiona, odrediti sudbinu sadašnjeg stratega Simonea Inzagija, a upravo je Stanković prvi kandidat da ga naslijedi.

Stanković je u karijeri trenerao samo Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio tri šampionske titule u Srbiji, ali je nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona ovog ljeta napustio “Crveno-bijele”.

Srbin je kao fudbaler ostavio dubok trag u Interu za koji je nastupao od 2004. do 2013. godine, bio miljenik navijača i dio legendarne ekipe koja je 2010. godine osvojila Ligu šampiona pod vođstvom Žozea Murinja.

Inter je slabije ušao u sezonu, a porazi od Lacija i Milana već sada su “Neroazure” udaljili od borbe za “Skudeto”, samim tim stvorio se pritisak na leđima Simeona, ukoliko se kockice budu poklopile kako Srbinu tako i ekipi, Stanković bi dobio veliku šansu da nastavi karijeru u jednom od najboljih svjetskih klubova.

Inter u subotu dočekuje Torino u Seriji A. Pobjeda je imperativ za Inzagijev tim.