Doskorašnji selektor Švajcarske: Vladimir Petković dolazi na kormilo Austrije?

Doskorašnji selektor švajcarske fudbalske reprezentacije Vladimir Petković, mogao bi da dođe na kormilo austrijske nacionalne selekcije.

Na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva Fudbalskog saveza Austrije (OeFB) planirano je da bude predstavljen novi trener reprezentacije.

Petković je trener kojeg bi želio da dovede sportski direktor OeFB Peter Šetel, koji će Predsjedništvu podnijeti svoj predlog.

Novi selektor, koji na toj funkciji nasljeđuje Nijemca Franka Fodu, predvodiće austrijski tim 3.juna na utakmici Lige nacija protiv Hrvatske.

Proteklih nedjelja mnogo se spekulisalo ko bi mogao postati selektor, a pominjala su se i imena bivših austrijskih fudbalera Petera Štegera, Andreasa Hercoga i Markusa Šopa.

Šteger je, od sve te trojice, najizgledniji kandidat.

Prema pisanju švajcarskog dnevnika „Blik“ sada je favorit Petković, koji je vodio švajcarsku reprezentaciju od 2014.do 2021.

Pre Fode, austrijsku reprezentaciju je od 2011.do 2017. vodio Švajcarac Marsel Koler.

Poslije Kolera i Fode, Petković bi bio treći stranac koji bi se našao na trenerskoj klupi austrijske reprezentacije, prenosi Tanjug.

Jedini problem u dovođenju Petkovića mogao bi biti novac, pošto je hrvasko-švajcarski državljanin do februara bio trener Žirondena iz Bordoa, i tamo zarađivao veće sume nego što može da ponudi OeFB.

Pod Petkovićem Švajcarska je ostvarila zapažene rezultate.

Švajcarska reprezentacija se upravo pod njim kvalifikovala za Svjetsko prvenstvo 2018, ali i Evropska prvenstva 2016. i 2020.

Kod posljednjeg takmičenja Švajcarska je ispala tek u četvrtfinalu, i to na penale od Španije, a prije te utakmice eliminisala je Francusku.

Ostavite komentar: