Dominik Tim pobjednik u beogradskom finalu Adria Toura

Dominik Tim je osvojio prvi Adria Tour, a pored toga svojim ponašanjem i dolaskom u Beograd sigurno je dobio dosta novih navijača u Srbiji.

Iako je pobijedio domaćeg tenisera Filipa Krajinovića, Austrijanac je zaradio veliki aplauz publike.

Austrijanac je bio prezadovoljan prijemom u Beogradu i napomenuo je da će se sigurno vratiti

-Presrećan sam što sam bio dio ovog spektakla. Srbija je srećna što ima ovakvog ambasadora kakav je Novak Đoković. Sve je bilo sjajno. Zaista sam se lijepo osjećao ovdje i sigurno je da ću se vratiti. Uživao sam ovaj vikend i svugdje sam se osjećao dobrodošao- izjavio je Tim.

Novak Đoković je naglasio da je viđen najbolji teniski turnir ikada u Srbiji.

-Organizovati ovakav događaj u kratkom roku je nevjerovatno, Najzaslužniji za ovo je moj brat Đorđe, ne zaboravljam ni Marka. Hvala Krajinoviću, Troickom, Lajoviću, koji su prihvatili da učestvuju. Čestitam Timu na pobjedi. Nadam se da voliš Srbiju, jer Srbija voli tebe. Hvala Saši, Grigoru, sa njima je bio dovoljan jedan telefonski poziv da dođu. To bi trebalo pomenuti. Jesmo veliki rivali , ali to ne znači da ne možemo da budemo prijatelji i da nema poštovanja i uvažavanja. Jako mi je drago što sam dio istog sporta – rekao je Đoković.

On se zahvalio svima u organizaciji i svim sponzorima.

-Bilo je velikih poduhvata, iskušenja, to zna samo tim organizatora. Isto tako bilo je mnogo ljudi sa dobrom voljom koji su doprinijeli sjajnom vikendu. Imali smo “Serbia open”, ali ovaj događaj ga je nadmašio. Beograd je grad sporta i to je još jednom pokazao. Slika je otputovala svuda, preko 100 miliona domova gledalo je snimke mečeva širom Evrope i SAD. Pristižu pohvale.Ovo su bile neobične okolnosti i željeli smo da pružimo podršku ljudima. Život ide dalje- rekao je Novak i pohvalio navijače koji su se „teniski edukovani“ i pružili su sjajnu podršku svim teniserima.

Naredni vikend je turnir u Zadru, a Banjaluka će biti domaćin 3. i 4. jula.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 Ostavite komentar: