Dominik Tim ispao u prvom kolu Rolan Garosa

30.05.2021. | 18:31

Dominik Tim, dvostruki finalista Rolan Garosa, eliminisan je već u prvom kolu pariskog grend slem turnira, pošto je bolji od njega bio španski veteran Pablo Anduhar sa 4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:4.

Poslije Dubaija, Tim je uzeo nešto dužu pauzu – mučio se sa koljenom, a priznao je i da ga je osvajanje US opena potpuno iscrplo. Odlagao je povratak i kada je počela sezona na omiljenoj mu šljaci, ali u Madridu je igrao polufinale i činilo se da će se postepeno vraćati u formu. Međutim, u Rimu je izgubio svoj drugi meč, od inspirisanog Sonega, a u Lionu je Noriju uzeo samo pet gemova.

Ipak, kada je dobro počeo meč i poveo sa 2-0 u setovima, činilo se da će bez većih problema preskočiti prvu prepreku u vidu 35-godišnjeg Anduhara. Nije Tim blistao, ali bilo je dovoljno za vođstvo.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, Austrijanac je fizički djelovao nešto lošije, pravio je sve više grešaka, a naročito se to odnosi na četvrti set – doduše, uspio je Tim da nadoknadi jedan od dva brejka zaostatka, imao je i brejk loptu za 5:5, ali je Španac realizovao drugu set loptu.

Turbulentan je bio početak petog seta. Anduhar je napravio brejk sa nulom, ali je zatim propustio dvije vezane gem lopte i potom je Tim napravio ribrejk. Poveo je Austrijanac 2:1, imao i brejk loptu, alo poslao je ritern na slab drugi servis iza osnovne linije.

Ispostavilo se da je to bio ključni trenutak, jer je Anduhar već u sljedećem gemu napravio brejk, da bi u preostala tri gema na svoj servis Španac zbirno izgubio tri poena i došao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri, samo dvanaest dana poslije trijumfa nad Federerom u Ženevi.

Prvi put je Anduhar uspio da preokrene poslije 0-2 u setovima, a sada je dobio svoj prvi meč u Parizu još od trećeg kola 2015. godine – 2016. i 2017. nije učestvovao, a u prethodne tri sezone gubio je u prvoj rundi. Sada ga čeka bolji iz okršaja Albot – Delbonis.

S druge strane, Tim nikada dosad nije gubio u prvom kolu Rolan Garosa.