Dogovorila saradnju sa turskim timom: Marina Maljković na klupi Fenerbahčea

19.04.2022. | 17:17

Marina Maljković novi je trener košarkašica Fenerbahčea, objavio je klub na svom sajtu.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije dogovorila je saradnju sa turskim timom, biće na do kraja sezone 2021/22, uz mogućnost produžetka saradnje i na sljedeću.

Želimo da dogovor bude od koristi za naš klub i Marinu Maljković, jedno od značajnih imena evropske košarke. Našem treneru želimo sezone pune pobjeda sa Fenerbahčeom – navodi su se u saopštenju na sajtu kluba.

Na klupu košarkašica Fenerbahčea, koje su nedavno su u finalu Evrolige izgubile od mađarskog Šoprona, Maljković je u došla iz Japana, gde je vodila Denso Iris.

Fenerbahče se posebno osvrnuo na karijeru Marine Maljković, koja je sa reperezenatciijom Srbije dva puta šampion Evrope i ima i olimpijsku i evropsku bronzu.

– Marina Maljković je rođena 26. septembra 1981. godine u Beogradu, ćerka je srpskog trenera Božidara Maljkovića, koji je osvojio četiri titule prvaka Evrope. Sa 16 godina počela je da radi kao pomoćni trener u francuskom Abel de Ruelu, dok je bila i igrač tima. Zatim je 2002. postala trener ženskog tima Ušća, člana trećeg ranga u srpskoj košarci i za dvije sezone ga u uvela Prvu ligu. Maljković je za dvije sezone u Hemofarmu osvojila dve duple krune, dok je kao trener košarkašica Partizana za četiri godine isto toliko puta bila prvak Srbije, dva puta je osvojila nacionalni kup i dva trofeja ženske Jadranske lige. Marina je proglašena za trenera godine u Srbiji u svim trofejnim sezonama – stoji između ostalog na sajtu Fenerbahčea, prenosi SportBlic.

Ističe se da je karijeru u inostranim klubovima počela na klupi Liona, koji je vodila tri sezone, nakon čega je 2016. godine preuzela Galatasaraj.

Posle toga uslijedile su epizode na Dalekom Istoku, gdje je vodila kinseki Šangaj i japanski Denso Iris.