Dodik će uz zvaničnike RS sutra stati iza FK Borac, podrška pri povratku u Premijer ligu

09.06.2019. | 11:05

Fudbalski klub Borac iz Banje Luke uspješno je završio sezonu u Prvoj ligi RS-a plasmanom u Premijer ligu BiH. U ovom klubu su već krenuli pripreme za narednu sezonu u kojoj najavljuju borbu za sami vrh najjačeg klupskog takmičenja u našoj zemlji.

Od ponedjeljka Borac ulazi u novi projekat, kako su naveli, nacionalnog brenda. Iza najvećeg banjalučkog kluba će i zvanično stati predstavnici vlasti u entitetu Republika Srpska.

Za ponedjeljak je u prostorijama kluba zakazano obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Očekuje se dolazak i premijera Radovana Viškovića, te ministarke finansija Zore Vidović. Oni bi trebali obećati da će maksimalno i u svakom pogledu stati iza FK Borac.

“U ponedjeljak ćemo na Gradskom stadionu održati konferenciju za novinare na kojoj će biti i član Predsjedništva Milorad Dodik i ostali predstavnici vlasti koji će dati podršku Borcu za ovo sve što radimo i za ono što tek treba da napravimo. Niko od nas lično nije bitan, već klub, a klub treba da se bori za vrh Premijer lige. Borac više neće doći u ovakvu situaciju, uspjeli smo da 70 posto problema iz prošlosti riješimo, a imamo i izvjesna obećanja da ćemo ostatak dugovanja riješiti u ljetnom periodu”, istakao je prvi čovjek Borca Vico Zeljković.

Fudbaleri Borca dobili su sedam dana slobodno, a od 15. juna krenuće sa pripremama za novu sezonu u Premijer ligi BIH. Ekipu će u narednom periodu voditi novi trener, nakon raskida saradnje sa Darkom Vojvodićem.

Darko Vojvodić je ostavio neizbrisiv trag u Borcu. Kasnije je došlo do sporazumnog prekida saradnje, imali smo stresan period, bilo je mnogo emocija, ali razgovorom smo napravili sporazum. Vidjeli ste iz njegovih izjava da nije bilo nikakvih problema, u fudbalu je normalno, a zajadno smo zaključili da je to najbolje i za klub i za njega“, objasnio je Zeljković.

Prvi čovjek Borca potvrdio je ime novog trenera, iako je ostalo da se još riješe formalnosti. Riječ je o Branislavu Kruniću.

“Što se tiče imenovanja novog trenera, trebali bismo u toku sutrašnjeg dana da okončamo taj posao i Borac bi trebao da sutra dobije novog trenera, a ime je Branislav Krunić, rekao je Zeljković.

Borac je već krenuo u formiranje ekipe za Premijer ligu BIH i potragu za pojačanjima.

“Lista želja već postoji, dugačka je, vidjećemo s kim ćemo okončati posao. Vidjećemo sa novim trenerom, on o svemu odlučuje, kao što je o svemu odlučivao i Darko Vojvodić. Vojvodić je vodio ekipu Borca i na terenu i van njega na ispravan način i niko mu se nije miješao u rad. Tako je bilo i ranije, samo što je Vojvodić znao da to prezentuje”, jasan je Zeljković.

On je, međutim, podvukao da Borac zanimaju samo kvalitetni, iskusni igrači.

 

Izvor:(Klix.ba)