Doček odbojkašica: Veliki broj ljudi i srpske zastave ispred Starog dvora

16.10.2022. | 20:24

U Beogradu je večeras, ispred Skupštine grada, priređen doček za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, dvostrukog uzastopnog šampiona svijeta.

Srpske šampionke vratile su se ranije danas u Beograd nakon odbranjene titule na turniru u Holandiji i Poljskoj.

Na terasi Starog dvora nešto poslije 20.15 sati redom su izašle srpske šamionke, a svaka od njih bacila je po jednu loptu u publiku.

Odbojkašice Srbije odbranile su u subotu titulu svjetskog šampiona, pošto su u finalu u holandskom Apeldornu pobijedile Brazil sa 3:0 u setovima (26:24, 25:22, 25:17), poslije 88 minuta.

Sjajna korektorka Tijana Bošković ponijela je titulu najbolje igračice turnira.

Odbojkašice, koje je sa klupe predvodio Danijele Santareli, u prvoj fazi savladale su Kanadu 3:0, Bugarsku 3:2, Njemačku 3:0, Kazahstan 3:0 i Sjedinjene Američke Države 3:0. Potom su u drugoj fazi nastavile da gaze i protutnjale pored Poljske, Dominikanske Republike, Tajlanda i Turske sa po 3:0.

U četvrtfinalu domaćin Poljska savladana je sa 3:2, potom je u polufinalu Amerikankama dopušten set, a na kraju Brazil je put Južne Amerike ispraćen sa 3:0.

Rezime – 12 utakmica, 12 pobjeda, devet maksimalnim rezultatom, i jedan impozantan podatak – samo pet dopuštenih gemova protivničkim igračicama.