Dobri nastupi Srba u NBA: Jokić upisao dabl-dabl, Marjanović trojkama oduševio sve VIDEO

07.10.2021. | 08:10

Igrajući u svojoj prvoj utakmici od kraja prošle sezone i otkako je postao otac, Nikola Jokić je protiv Golden Stejta uradio ono što sve vrijeme radi! Dominirao je u igri sa svojim osjećajem za košarku i diktirao Denverov tempo, ali je njegov tim pak na kraju poražen u drugom predsezonskom NBA meču rezultatom 118:116!

Međutim, taj gubitak neće biti važan za Denver s obzirom na to da im se vratio Džoker koji je propustio cijeli trening kamp u San Dijegu i koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom. Za 16 minuta koliko je proveo u igri, Jokić je imao učinak od 17 poena i 10 skokova.
Dodao je još i dvije asistencije i dvije blokade. Zanimljivo, Jokić je sve ovo ostvario igrajući u prvom poluvremenu – pošto u nastavku nije ulazio u igru.
Nagetsi su na ovom meču igrali bez Bartona i Portera koji su u prvom meču predsezone doživjeli blaže povrede, što je otvorilo prostora za Gordona, Doziera i Džamihala Grina. Sva trojica su igrali jako dobro u odbrani i zajedno su ubacili 41 poen (16-13-12).

https://www.youtube.com/watch?v=62DJTnBwntg

Nemanja Bjelica je, s druge strane, takođe bio dvocifren u timu Golden Stejta, jer je za nepunih 19 minuta imao učinak od 13 poena, tri skoka i dvije asistencije. Pul je sa 17 bio najefikasniji, Porter je dodao 15, a Kari je kao jedini dvocifreni još ubacio 14.
Dvocifren je bio i Boban Marjanović, koji je za nešto više od devet minuta ubacio 14 poena u pobjedi Dalasa nad Jutom rezultatom 111:101. Čak je stigao i da pogodio trojku, što je izazvalo oduševljenje klupe Maveriksa i cijele hale.
Dodao je još i tri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu…

Luka Dončić je bio najefikasniji sa 19 poena, šest skokova i pet asistencija, Džons je dodao 13, a Bronson 10. Porcingis je meč završio sa sedam poena i četiri skoka.
Vrijedi pomenuti i to da Bogdan Bogdanović nije igrao u porazu njegove Atlante od Klivlenda rezultatom 99:96.