Dobre vijesti za Zvezdu: Ivanić počeo da trenira sa ekipom

27.01.2024. | 13:08

Odlične vijesti stižu za navijače Crvene zvezde sa Kipra s obzirom na to da se treninzima i radu sa ekipom priključio Mirko Ivanić.

Nakon što su igrači juče prijepodne proveli u teretani, drugi dio dana je bio rezervisan za izlazak na teren i rad sa loptom. Popodnevni trening je obilježio i povratak Mirka Ivanića nakon duge pauze zbog povrede.

„Iskusni vezista je prvi put od dolaska na pripreme odradio uvodne vežbe sa ostatkom ekipe. Početni deo je, kao i do sada, prošao uz lagano istrčavanje krugova oko terena kako bi se fudbaleri zagrejali, a zatim odradili nezaobilazne vežbe aktivacije. Nakon toga je igrače sačekao postavljen teren sa “manekenima’” koji su bili raspoređeni po zamisli šefa stručnog štaba. Vladan Milojević je iskoristio priliku da iznese i određene taktičke zamisli igračima“, saopšteno je iz Crvene zvezde.

Crveno-bijeli su kasnije igrali na dva gola da bi finiš treninga bio rezervisan za usavršavanje defanzivne linije.

Pravilo je bilo da odbrambeni igrači loptu smeju da dodirnu samo određeni broj puta kako bi što efikasnije učvrstili svoje redove. Iako je Vladan Milojević u jednom trenutku označio kraj treninga, fudbaleri Zvezde su ipak nastavili sa radom. Na jednom dijelu terena su pomoćni treneri radili sa štoperima dok je ofanzivni dio ekipe na drugom uvježbavao završnicu.

„Ovo je jasan pokazatelj da Zvezdinim fudbalerima ne predstavlja problem da se na terenu zadrže i duže nego što treba kako bi sproveli u delo sve što se od njih očekuje“, dodaju iz Zvezde.