Dobra vijest za timove iz regiona: Šampion ABA lige i naredne sezone će igrati u Evroligi

15.04.2021. | 18:44

Ovosezonski šampion ABA lige nastupiće u Evroligi u sezoni 2021/2022, tako što će dobiti jednu od dvije godišnje specijalne pozivnice, saznaje Eurohoops.

Kako se navodi, Evroliga je zvanično označila prvaka ABA lige kao prioritetnog, i sigurno će biti među 18 klubova za naredno izdanje elitnog takmičenja.

Čeka se još zvanična potvrda Evrolige, čiji Bord ima diskreciono pravo da odluči koji tim će učestvovati, mada se očekuje da prednost daju prvaku.

ABA je jedina liga među onima iz Evrolige koja nema klub sa A licencom, dugoročnom licencom (Asvel i Bajern) ili višegodišnjom licencom (Alba, čija važi za naredne dvije sezone).

Još jedan razlog zašto se Evroliga odlučila na to da ABA ponudi mjesto jeste i taj što će VTB sigurno imati dva predstavnika – CSKA, i Uniks koji se plasirao u finale Evrokupa.

Preostala specijalna pozivnica otići će u ruke nekom od sljedećih klubova: Valensija, Virtus ili Zenit. Najviše šansi ima ekipa iz Sankt Peterburga, koja se plasirala u plej-of ovosezonske Evrolige.