Dobio Španiju na sudu: Modrić bogatiji za 3,6 miliona evra

18.01.2024. | 14:09

Proslavljeni hrvatski fudbaler Luka Modrić dobio je Španiju na sudu te će postati bogatiji za 3,6 miliona evra, a za ovu pobjedu se borio godinama.

Presudu u korist Modrića donio je Privredno-administrativni sud u Madridu, koji je odlučio da su poreske vlasti Španije prije više od deset godina značajno oštetile vezistu Real Madrida.

Sporna je 2012. godina tokom koje je Modrić iz Tottenhama prešao u Real Madrid, a vlasti su mu na kraju godine “odrezale” preveliku sumu novca.

Oni su mu naplatili porez postupivši kao da je cijelu godinu proveo u Španiji, a on je član Real Madrda bio tek od kraja augusta.

Utvrđeno je da su poreznici Modriću naplatili porez u odvojenim iznosima od 1,2 i 1,5 miliona evra, uz to su ga i kaznili sa 900.000 evra, a sada su mu morali vratiti ukupno 3,6 miliona evra, prenio je El Mundo.

Poreska uprava Španije branila se tvrdnjom da je Modrić, iako je u Madridu bio samo četiri od mogućih dvanaest mjeseci, većinu svojih prihoda ostvario na tlu ove zemlje, ali to nije argument koji je prošao na sudu.

Zakon je bio na strani Modrića jer kaže da se rezidentom u Španiji smatra osoba koja u državi živi 183 dana, a Modrić je 2012. godine tu proveo 127 dana.