Dobio punu podršku! FK Željezničar odbio ponuđenu ostavku Nermina Bašića

03.10.2023. | 08:56

Ova pobjeda ništa ne mijenja, jer mislio sam ostavku podnijeti nakon Slobode, ali nisam želio klub ostaviti na cjedilu tri dana prije utakmice, saopštio je Nermin Bašić, nakon utakmice u kojoj njegovi fudbaleri u utakmici 9. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Široki Brijeg.

Povodom njegove izjave odmah su reagovali iz kluba sa „Grbavice“ i jasno mu dali puno podršku u daljnjem radu.

„Upravni odbor FK Željezničar ponuđenu ostavku Nermina Bašića doživljava kao moralan i odgovoran čin nakon turbulentnog perioda, ali istu ne prihvata. Nermin Bašić i stručni štab su dugoročno rješenje za klub i rješenje koje će ponuditi stabilizaciju i napredak u sportskom segmentu, afirmaciju mladih igrača i napredak kompletnog Kluba. Bašić, stručni štab i svi igrači imaju, kao i do sada, maksimalnu podršku Upravnog odbora. Čestitke igračima i stručnom štabu na pobjedi nad Širokim Brijegom“, saopšteno je Fudbalskog kluba Željezničar.

„Plavi“ su na stadionu „Grbavica“ pobijedili ekipu Širokog Brijega sa 2:1. Domaći tim dolazi do vodstva šest minuta prije kraja prvog poluvremena, kada nakon odlične asistencije Amoaha pogodak postiže veteran u redovima „plavih“ Semir Štilić.

Već nakon osam minuta igre u nastavku susreta Široki dolazi do poravnanja. Strijelac je bio Cyrille Dominique Kpan, nakon asistencije Chinedua.

Kada je izgledalo da će ovaj meč završiti remijem, Željezničar u 90. minutu dolazi do velike pobjede. Naime, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Drina je glavom loptu prebacio do Krpića, a iskusni napadač postiže gol za pobjedu svog tima.

Željezničar je ovom pobjedom prekinuo seriju poraza i na najbolji način najavio gradski derbi protiv Sarajeva koji će biti odigran u idućem kolu na „Koševu“, pišu Nezavisne.