Đukić pružio podršku Zeljkoviću: Biti uspješan znači ujedno postati i meta hijenama života

01.10.2022. | 17:27

Goran Đukić, nekadašnji fudbaler Borca, kulskog Hajduka, Milicionara i Crvene zvezde, te internacionalac u Austriji, danas stručni saradnik za sportska pitanja u Fudbalskom savezu Republike Srpske, osudio je napade na predsjednika Fudbalskog saveza BiH, Vicu Zeljkovića.

“Ovo što se događa trenutno nema nikakve veze sa zdravom logikom i razumom. Pojedini mediji, ko zna u čijoj i kakvoj službi, pokušavaju da stvore haos, izazovu nevecivilizacijske reakcije, a na sve to stigle su i ozbiljne prijetnje za bezbjednost predsjednika Zeljkovića. Zar je to fudbal? Ne mogu da vjerujem da ljudi mogu da idu do tih krajnjih granica nečovještva. Nama koji smo u Savezu je sve jasno o čemu se radi i od koga dolaze sve te ružne stvari, raznorane konstrukcije i insinuacije. To su nedobronamjernici”, bila je prva reakcija Gorana Đukića.

Zeljković je prije dva dana najavio tužbe za klevetu protiv pojedinih novinara i medija, jer, kako je naveo, u kontinuitetu iznose lažne tvrdnje zbog kojih trpi njegova porodica, a čak su izloženi i direktnim prijetnjama po život. On tvrdi da rezultati koje postiže na čelu Fudbalskog saveza ne odgovaraju određenim interesnim grupama.

“Od 2020. godine kada je došao na čelo Fudbalskog saveza Republike Srpske predsjednik Zeljković je pokrenuo niz projekata za dobrobit fudbala. U današnjem komplikovanom vremenu nije nimalo jednostavno raditi u fudbalu, ali neviđenom snagom i energijom prvi put u istoriji FSRS je obezbijedio sponzora. Zahvaljujući Zeljkoviću obezbjeđena su sredstva za plaćanje 50 odsto kotizacija i troškova službenih lica, a prije neki dan izmirena je prema klubovima kompletna sezona 2021/22. Pokrenuo je i projekat izgradnje 20 terena sa vještačkom travom od kojih su pojedini i završeni, pa 12 terena sa hibridnom podlogom premijerligašima. Klubovi su na prvom mjestu, pored finansijske pomoći dobijaju lopte, sportsku opremu, Savez im pomaže u rekonstrukciji i izgradnji klupskih prostorija, stvaranju boljih uslova… Napravljen je značajan pomak u infrastrukturi. Sve to kao da nekome smeta, a vidimo da smeta”, rekao je Đukić.

I Dragan Banjac iz Kozarske Dubice, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske dao je podršku Zeljkoviću.

“Sve ono što je dobro i valja je izloženo napadima i omalovažavanju. Osuđujem bilo kakav vid nasilja u fudbalu, samim tim i prijetnje koje dobija predsjednik FSRS i FS BiH. Odavno nisam vidio mlađeg i angažovanijeg čovjeka, posvećenijeg fudbalu, kao što je to Vico Zeljković, ali očigledno to nekima ne odgovora. Za kratko vrijeme Zeljković je uradio toliko dobrih stvari da ih ovaj medijski linč ne može sakriti, ni omalovažiti.  Na kraju želim da pošaljem poruku predsjedniku Zeljkoviću da izdrži, svi smo uz njega i pobijedićemo! Sve ovo će nas samo dodatno ojačati i ujediniti”, rekao je Dragan Banjac.

U istom tonu je i reakcija Žarka Lakete, predsjednika Područnog Fudbalskog saveza Trebinje i član Izvršnog odbora FS BiH.

“FSRS je od dolaska na čelo Vice Zeljkovića pružio maksimalnu podršku našem Područnom Fudbalskom savezu. Svaki klub je dobio sportsku opremu, izmirene su sve obaveze prema klubovima od 50 odsto na ime troškova kotizacija i službenih lica. FK Leotar je dobio dva velika projekta reflektore i hibridnu travu vrijednost više od tri miliona maraka. Sutjeska iz Foče je dobila teren sa vještačkom travom vrijedan milion i po maraka, a isti takav gradiće se i u Trebinju. Takođe, u nekoliko navrata je pomognut budžet PFS Trebinje. Važno je napomenuti da je Vico Zeljkovića za kratko vrijeme svog mandata tri puta posjetio naše područje što njegov prethodnik Mile Kovačević nije nijednom. Zbog svega ovoga osuđujem orkestrirane napade na predsjednika Zeljkovića i dajem mu bezrezervnu podršku”, rekao je on.