Đorđe Đoković o teniskom turniru: Banjaluka nam je bila najbolji i najlogičniji izbor

13.02.2023. | 12:33

Đorđe Đoković, mlađi brat najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i direktor “Srbija opena” izjavio je danas da je srećan i zadovoljan što je Banjaluka privremeno dobila organizaciju i domaćinstvo teniskog turnira iz ATP serije 250, koji će pod nazivom “Srpska open” biti održan u najvećem gradu Srpske od 16. do 23. aprila.

Đoković je za RTS istakao da je jedan od ciljeva izmiještanja turnira u Banjaluku i taj što će teniski centar “Novak” u Beogradu biti rekonstruisan i modernizovan, u nadi da će u budućem periodu steći uslove za dobijanje domaćinstva turnira iz serije ATP 500.

“Mnogo smo razmišljali gdje bi preselili turnir na godinu dana i Banjaluka nam je bila nekako najbolji i najlogičniji izbor s obzirom da smo još 2020. godine trebali Adria tur da nastavimo u tom gradu. Banjalučani su s nestrpljenjem čekali taj događaj koji se nažalost tada nije dogodio. Te godine smo obećali da će se turnir nekim drugim povodom dogoditi u Banjaluci i ovo je upravo prilika za tako nešto. Domaćini u najvećem gradu Srpske potrudili su se da nas dočekaju na najbolji mogući način, trudeći se da ispoštuju sve zahtjeve, kako naše, tako i ATP-a. Vjerujem da će turnir u Banjaluci da bude na istom, ako ne i na boljem nivou nego u Beogradu”, naveo je Đoković.

On je istakao da je na lokaciji gdje će se turnir odigrati u toku veliko gradilište, gdje je angažovano na stotine radnika kako bi se izgradio novi centralni teren sa pristupnim objektima i putnom infrastrukturom, kao i rekonstruisali postojeći tereni ali i izgradnja parka u okolini i gradske aleje.

“Srećni smo i ponosni na organizaciju turnira u Banjaluci koja je bila logičan izbor za domaćinstvo”, rekao je Đoković i dodao da se u aprilu u Gradu na Vrbasu očekuje učešće tenisera iz top 10 i top 20 ATP liste.