Đoković večeras protiv Aguta nastavlja pohod ka sedmoj kruni u Majamiju

26.03.2019. | 09:21

Nije Novak Đoković blistao u duelu sa Federikom Delbonisom, pogotov ne u drugom setu koji je izgubio. Ipak i sa prikazanom igrom, koja ni po njegovom priznanju nije bila na najvišem nivou, pobijedio je Argentinca (7:5, 4:6, 6:1), pa će večeras protiv Roberta Bautiste Agta, koji je u dva seta bio bolji od Fabija Fonjinija (6:4, 6:4), pokušati da nastavi put ka sedmoj kruni u Majamiju.

– Da budem iskren, izgubio sam fokus. Trebalo je mentalno bolje da odigram u prvom i u drugom setu. Bio je dobar kraj prvog seta, pa je poslije pauze trebalo da nastavim tako, ali imao sam nekoliko veoma loših servisa – bio je iskren Đoković koji je dobro zakoračio u meč.

Poslije brejka za 3-1 u drugom setu malo ko je očekivao da će meč ući i u treći dio. Ali, Argentinac je uzvratio sa dva uzastopna brejka koja su mu donijela izjednačenje.

– Federiko je kontrolisao tempo igre, dok sam se ja povukao. Bio sam pasivan. Nisam imao željenu dubinu i snagu u udarcima, što je on iskoristio. Nije imao šta da izgubi – dodao je Novak, koji je u trećem setu rezultatski surovo pojasnio da se u Majamiju neće gledati repriza njegovog meča iz Indijan Velsa, u kome je olako izgubio od Filipa Kolšrajbera.

– Prva dva ili tri gema trećeg seta su bila ključna. Borio sam se, pokušavao da se što bolje pozicioniram na terenu. Posljednja četiri gema sam odigrao dobro, pa sam završio meč na pozitivan način.

Ni sljedeći rival Agut, bar na papiru, ne bi trebalo da predstavlja problem. Ali, Novak zna šta bi moglo da mu bude prepreka protiv igrača s kojim ima skor 7-2 u međusobnim mečevima…

– Dobro udaram lopticu, ali moram da zadržim fokus i visok nivo igre sve vreme. Roberto spada u igrače koji vas teraju da pošteno odradite svaki poen. Ne pravi greške, samo trči, koncentrisan je, čvrst igrač. Na forhend koji je oduvek bio moćan, nadgradio je bekhend i servis – objašnjava Đoković koji se i lično uverio u kvalitete Španca, jer je njihovo poslednje viđanje, u polufinalu turnira u Dohi, završeno pobedom Aguta.

 

Izvor.(Novosti.rs)