Đoković stao u polufinalu, Agut odigrao meč života za finale Dohe!

04.01.2019. | 21:00

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu turnira u Dohi od Španca Roberta Bautiste Aguta 1-2 u setovima, poslije dva i po sata fantastičnog tenisa.

Meč polufinala turnira serije 250 brzo se pretvorio u meč dostojan finala mastersa u kom je Agut igrao iznad svojih mogućnosti i slavio preokretom 3:6, 7:6, 6:4.

Da nije bio na tom nivou, Španac ne bi mogao da parira Đokoviću koji je igrao zaista dobro, daleko bolje nego u mečevima sa prethodnim protivnicima.

Đoković od starta počeo da odličnim riternima nameće svoj ritam igre i udara lopticu ravno. Napadao je srpski igrač i to mu se isplatilo već u drugom gemu meča u kom je napravio prvi brejk.

Kombinovao je udarce, ali su bekhendi u prvom setu pravili posebnu razliku, pa je Novak poveo sa 3:0 pre nego se Španac po prvi put upisao na semafor.

Agut je u sedmom gemu prvog seta uspio da spase set loptu, ali ne i da spreči Srbina da osvoji taj dio igre i povede sa 1-0. Naredni set donio je uzbudljiviji tenis.

Španski igrač je počeo da igra agresivnije i bolje, a Đoković je sve to pratio. U petom gemu drugog seta naš igrač je imao vođstvo 15:30 na servisu Aguta i slao mu je nevierovatne udarce, Roberto je dielovao kao zid i onda je pogodio nemoguć ugao za 30:30.

To je bio tek nagoveštaj onoga što će se kasnije dešavati. Španac je uspeo da se izvuče u tom gemu, ali srpski igrač uspeva da napravi brejk u sedmom kada je poveo 4:3.

Činilo se da će tada prelomiti meč u svoju korist, ali je Roberto odmah uzvratio ribrejkom posle čega je Đoković bio podređeniji na terenu sve do taj-brejka drugog seta. Tada su odlučivale nijanse, a one su bile naklonjene španskom igraču i otišlo se u treći set.

Odmah na njegovom početku, Agut je prenio “momentum” iz prethodnog dela igre i napravio brejk, potvrdio ga i Đoković je bio u nokdaunu.

Usljedilo je nekoliko lakših gemova za obojicu, obojica su napadala iz svih oružja, ali je na kraju Agut zadivio načinom na koji ni u jednom trenutku nije popustio.

Đokoviću je ovo bila dobra provjera za ono što ga čeka kroz desetak dana, kada počinje prvi Grend slem turnir sezone Australijan open. Drugo polufinale turnira u Dohi igraju Tomaš Berdih i Marko Čekinato.

 

Izvor:(B92)