Đoković slomio Zvereva za finale mastersa u Sinsinatiju

20.08.2023. | 07:32

Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Sinsinatiju pobjedom nad Aleksanderom Zverevom 7:6 (7-5), 7:5.

To je 57. masters finale za Đokovića, a 39. titulu juriće u nedjelju od 22.30 protiv Karlosa Alkaraza.

Đoković se plasirao u osmo finale u Sinsinatiju, samo je u Rimu i Parizu odigrao više finala kada su u pitanju mastersi.

Đoković nije blistao u prvoj fazi meča, već u prvom gemu je spasao 0-40, i još neko vreme je Zverev više pritiskao, ali je Novak odolijevao.

Tako je bilo sve do desetog gema prvog seta – Novak je tada imao i tri set lopte, iako je gem počeo sa 40-0 za Zvereva. Jeste da se Saša tada izvukao sjajnim servisima, ali Đoković je od tog momenta zaigrao bolje.

U taj brejku je odlučio jedan mini brejk, dovoljno dobar Novakov pasing za 2-1. I Zverev je napravio poneki kiks, naročito kada je na 3-5 drugi servis Novaka izbacio daleko u aut, a na kraju Nole koristi ukupno šestu set loptu.

Kada je Đoković napravio brejk na startu drugog seta, činilo se da bi Zverev mogao da padne i da gledamo brži drugi set. To se nije desilo, Nemac je istrajao, da bi u desetom gemu dočekao slabiji Đokovićev gem – Novak sa dva uzastopna loša forhenda, stegnuta, poklanja brejk (5:5).

Međutim, kao i mnogo puta u karijeri, Đoković se regrupiše momentalno, od 30-0 vezuje četiri poena za novi brejk, da bi potom u narednom gemu overio trijumf uprkos glasnom vatrometu iz okoline.

„Vatromet, da“, napisao je Novak na kameri poslije pobede, uz „smiješak“.