Đoković slomio otpor upornog Italijana za osminu finala!

01.06.2019. | 18:18

Novak Đoković nastavio je pohod ka titulu na Rolan Garosu pobedom u trećem kolu nad Italijanom Salvatoreom Karuzom sa 3-0.

Đoković je upisao treću pobjedu u nizu bez izgubljenog seta (6:3, 6:3, 6:2) i plasirao se u osminu finala, u prvom međusobnom okršaju sa Italijanom.

Ovo je bila 24. uzastopna pobjeda srpskog tenisera na Grend slemovima, dok je Italija pretrpio poraz poslije pet trijumfa zaredom i ulaska u glavni žrijeb RG kroz kvalifikacije.

Novak je pobjedom zakazao duel sa boljim iz duela Štruf – Ćorić u osmini finala.

Prvi “reket” planete se na početku mučio sa vrućinom i sparinom u uslovima koji nisu bili pogodni ni za jednog i za drugog igrača. Karuzo je izgledao motivisanije na početku duela, ali je prvi pretrpio brejk.

Italijan je imao priliku da uzvrati istom mjerom, ali je propustio dvije brejk lopte i dopustio Novaku da ode na 4:1. U naredna dva gema najboljeg srpskog tenisera Karuzo je imao dosta prilika – prvo je propustio dvije brejk lopte, a zatim izgubio četiri vezana poena od 0:30 za okončanje prvog seta.

U drugom setu Novak je i dalje bio na ispodprosečnom nivou, dok se Karuzo raspucao. Italijan je igrao kao da nema šta da izgubi i dolazi do velikog broja vinera, ali mu je i takav nivo igre bio nedovoljan da dođe do brejk lopte.

Drugi set pripao je Đokoviću, koji ga je riješio duplim brejkom poslije 45 minuta borbe.

Karuzo je na samom startu trećeg seta došao do brejk lopte, prve od prvog dijela igre. Pogriješio je, Novak je osvojio gem, i tu kao da je sve stalo u igri 147. tenisera planete.

Ušao je u seriju grešaka, poklanjao poene, a Novak je mirno čekao da protivnik pogriješi i otežavao mu posao u svakom udarcu.

Nije Đoković uspio da dođe do brejka u trećem gemu seta, kada je propustio dvije brejk šanse, ali je u naredna dva servis gema protivniku oduzimao servis i ponovo brejkom završio set, samim tim i meč.

 

Izvor:(B92)