Đoković protiv Frica počinje nastup u Madridu

07.05.2019. | 10:47

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković počinje nastup na mastersu u Madridu duelom sa Tejlorom Fricom iz Sjedinjenih Američkih Država. Đoković i Fric na teren neće izaći prije 13.30 časova.

Novak je kao prvi nosilac bio slobodan na startu turnira, dok je Fric napravio malo izenenađenje i eliminisao Bugarina Grigora Dimitrova pobijedivši ga sa 2-0 u setovima – 7:6 (10-8) i 7:6 (7-4), poslije skoro dva sata igre.

Program u “Magičnoj kutiji” počinje u podne, Srbin i Amerikanac su postavljeni drugi po redu na najvećem terenu “Manolo Santana”, odmah poslije meča Simona Halep – Džoana Konta.

Biće to drugi put da Novak odmjerava snage sa Fricom, pošto ga je prije nešto više od dvije nedjelje pobijedio u Monte Karlu lako sa 6:3 i 6:0.

– Pobijedio me je u prethodnom meču u kojem mi je dozvolio samo tri gema, tako da od toga mogu jedino da krenem. Rekao bih da mi ovdje uslovi mnogo više odgovaraju nego u Monte Karlu. Zadovoljan sam načinom na koji sam igrao u Kneževini, ali je tog dana bilo izuzetno vjetrovito, a kada je tako, mnogo je teže da idem po svoje udarce – rekao je Fric.

S druge strane, prvi igrač planete od trofeja na Australijan openu ima skor 5-3 i nije u zavidnoj formi, dok u Madridu ne zna za titulu od 2016. godine.

– Lijepo je vratiti se u Madrid. Ovdje sam pravio odlične rezultate. Srećan sam što sam potpuno zdrav i spreman za turnir, što nije bio slučaj prošle godine. Imao sam problema sa kukom poslije operacije. Ove godine je sve pod kontrolom – rekao je Đoković i dodao:

– Možda nisam igrao na svom najvišem nivou posljednjih nekoliko mjeseci, ali postepeno se moja igra vraća i nadam se da ću u Madridu igrati bolje – kaže Đoković.

Poslije ovog susreta, na našem Drugom programu imaćete priliku da gledate španski okršaj između Roberta Bautiste Aguta i Davida Ferera, kojem bi to mogao da bude posljednji meč u profesionalnoj karijeri.

Masters u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 6.536.160 evra, a titulu brani Nijemac Aleksander Zverev.

Izvor:(RTRS)