Đoković prelijepim gestom za Bekerovu porodicu očarao planetu

29.06.2022. | 22:10

Ovogodišnji Vimbldon samo je potvrda da ono najveće što će ostati iza Novaka nisu grend slem titule i nedjelje provedene na vrhu ATP liste, već svi oni moralni kodeksi i životni ideali kojima je uvek nenametljivo činio dobra djela.

Naime, Novak Đoković istakao je da je ostao slomljenog srca nakon izricanja zatvorske kazne Borisu Bekeru, i potvrdio je da će dva sina njemačke teniske ikone prvi put otići da vide svog oca, otkako je smješten u ozloglašeni zatvor.

Srpski kralj “bijelog sporta”, u svojoj loži je ugostio Bekerovu djevojku Lilijan de Karvaljo Monteiro i sina čuvenog Nemca, Nou, i to kao specijalne goste za prva dva meča Vimbldona ove nedjelje.

Pozivnicom na najprestižniji grend slem u godini i izmirenjem svih troškova, želeo je da barem na dijelić sekunde skrene misli mališana i izabranice legendarnog tenisera. Životni, medijski i finansijski pakao kroz koji prolaze u prethodnom periodu sigurno je ostavio dubokog traga na porodicu, koja je ostala bez stuba i očinske figure.

Zato je Srbin još jednom pokazao da i u svom političkom haosu i torturi kroz koju prolazi i koja je promijenila tok besprijekorne karijere, uvek ima vremena da misli na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Podsjetimo, Đoković i Beker su radili tri godine zajedno, osvojili šest grend slem turnira i 14 masters 1000 titula. Par se razišao 2016. godine, ali je ostao blizak, a trenutno treći na ATP listi je i dalje u stalnom kontaktu sa bivšim trenerom. Sada je šestostruki šampion Vimbldona, želeo da mu ukaže “mali gest” pažnje, dovodeći njegovu porodicu u “boks” namenjen Novakovom najbližem krugu.

Beker, trenutno je osuđen na dvije i po godine, nakon što je proglašen krivim za skrivanje imovine vredne 2,5 miliona funti, kako bi izbegao otplatu dugova nakon proglašenja bankrota.