Đoković pred deportacijom: Oglasio se ministar i objasnio zašto je odbio vizu teniskom asu

14.01.2022. | 08:58

Novak Đoković je pred deportacijom!

Šok vijesti su osvanule ovog jutra u Srbiji, a glase – ministar Houk je ukinuo vizu najboljem na svijetu i sada počinje opšti haos.

Iako je najbolji teniser svijeta u ponedeljak uspio da pobijedi sud u Australiji, ministar za imigracije Aleks Houk je donio rješenje za ukidanje istog.

Svi su čekali i obrazloženje koje je uslijedilo nekoliko minuta nakon odluke.

“Odbio sam vizu jer je to u javnom interesu iz zdravstvenog aspekta. U odluci, pažljivo sam uvažio sve informacije koje su mi dostavljene od Ministarstva unutrašnjih poslova, Australijske granične policije i gospodina Đokovića. Hvala činovnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Australijskoj graničnoj policiji koji svakog dana rade kako bi sačuvali interese Australije u sve izazovnijim uslovima za rad”, saopštio je Hok.

Novak će imati pravo na žalbu.

Obrisan sa liste za trening

Prema pisanju njemačkih medija Novak je prekinuo trening poslije samo pola sata na Rod Lejver areni i to nakon što mu je njegov kondicioni trener Paniki nešto pokazao na svom telefonu. Sada je “The Age” objavio nešto što je ponovo šokiralo mnoge – ime Novaka Đokovića je skinuto sa liste za popodnevni trening u Melburnu!

Australijski list, koji se do sada pokazao najrelevantnije, nije otkrio šta je razlog ovog poteza organizatora, ali napominju da postoji mogućnost i da je najbolji na svijetu trenirao “iza zatvorenih vrata”, jer u to vrijeme nije bilo prenosa za medije sa centralnog terena, već na ekranu nije bilo ničega.

Podsjećanja radi, treninzi su otvoreni za medije u prvih 15 minuta, kada svi žele da uslikaju, snime ili popričaju sa teniserima, ali ovoga puta Novak Đoković nije bio na terenu. A možda je i trenirao.

Takođe, mediji u Australiji bruje da će ovog 14. januara ministar za imigracije Aleks Houk, donijeti odluku da ukine vizu najboljem na svijetu, i to zbog pritiska tamošnjih političara i javnih ličnosti na njega koji je popriličan, prenijele su “Novosti”.