Đoković poslije ispadanja Srbije: Razočaran sam, preuzimam odgovornost!

25.11.2023. | 20:49

Samo desetak minuta poslije poraza od Italije u polufinalu Dejvis kupa, selekcija Srbije pojavila se na konferenciji za medije, a Novak Đoković preuzeo je odgovornost na sebe.

Na pitanje da li će i naredne sezone igrati u Dejvis kupu, Novak je odgovorio:

„Ne znam, meni je uvijek najveće zadovoljstvo i čast da igram za svoju zemlju. Daleko je sljedeća godina, vruća je glava. Hvala stručnom štabu i timu što su nas bodrili i napravili izvanrednu atmosferu, svi su se potrudili da daju svoj maksimum. Jedna lopta je falila, ta lopta je bila moja i ja moram da preuzmem odgovornost. Tragičar sam, šta da radim“.

Đoković je bio izuzetno snužden na konferenciji za medije… U singlu je izgubio od Sinera sa 6:2, 2:6, 7:5, da bi u dublu s Kecmanovićem poražen od Sinera i Sonega sa 6:3, 6:4.

„Čestitke Italiji na prolasku, zaslužili su. Igrali su jako dobro, pogotovo Janik, i u singlu i u dublu, u kojem je jedva promašio nekoliko lopti cijeli meč. Kapa dole. Ogormno razočaranje, preuzimam odgovornost, imao sam tri meč lopte, ali to je sport… Kada izgubiš za svoju zemlju, gorak ukus u ustima je još veći“, rekao je Novak i dodao:

„Na ovom nivou, protiv jednog od najboljih igrača na svijetu, sve se odigrava jako brzo. Imao sam reli na 0-40, promašio sam neutralnu loptu iz sredine terena. On je potom dobro servirao. Možda sam imao pasing na 30-40, ali dolazio je na mrežu… Bilo je teško pročitati njegov servis. Takođe i u dublu u drugom setu na 0-40, svaka mu čast“, navodi “Sport Klub”.

Duga sezona je iza Novaka, pa su novinari pitali koliko je bilo teško mentalno i fizički u Malagi.

„Neću o tome da govorim, zvučaće kao izgovor. Treba pružiti ruku protivniku i ići dalje. Teška pilula za progutati. Cijele godine sam se pumpao za ovu nedjelju, mislima bio u njoj, pokušao da doprinesem, jesam u prvom meču, ali danas nije bilo suđeno“.

Potom je Đoković ponovo pohvalio Sinera.

„Ima jedan od najbržih forhenda na svijetu, nisam bio mnogo iznenađen. Znam Janikove kvalitete, ali mislio sam da će malo pasti u dublu… Nije, održao je ekstremno visok nivo. Imao sam mnogo šansi u singlu, ali je pronalazio sjajne servise“.

Nije imao Novak energije da rezimira svoju briljantnu godinu…

„Razumećeš me da nemam snage sada da rezimiram godinu i da govorim o ciljevima“.