Đoković osvojio 24. GS i ušao u istoriju: Kralj tenisa pokorio Njujork, slomio Medvedeva za titulu na US openu

11.09.2023. | 07:01

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je titulu na US Openu, rekordnu 24. gren slem u karijeri, pošto je večeras briljantnom igrom u finalu savladao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Đoković je u 10. finalu u Njujorku došao do četvrte titule i servirao “osvetu” Medvedevu za poraz prije dvije godine.

Od danas je ponovo “broj 1” na ATP listi, a u međusobnom skoru vodi protiv Medvedeva 10:5. Đoković je odmah u drugom gemu prvog seta napravio brejk, kasnije sačuvao svoj servis i stekao u prednost poslije 48 minuta igre.

Drugi set bio je mnogo uzbudljiviji, nije bilo brejka, ali su obojica tenisera “spašavali” brejk lopte, Đoković i set loptu i odluka je pala u taj-brejku, gdje je Novak iskoristio svoju prvu set loptu, na servis Medvedeva.

Drugi set trajao je nevjerovatnih sat i 45 minuta. Na krilima osvojenog drugog seta, Novak je brzo napravio brejk u trećem, za 3:1, Medvedev je uzvratio, ali je uslijedio ribrejk za 4:2.

Poslije toga osvojio je svoj servis, Medvedev je smanjio na 5:2, ali više nije mogao i Đoković je iskoristivši prvu meč loptu, poslije tri sata i 17 minuta igre, ispisao nove stranice istorije tenisa.

Đoković poslije titule odao počast Kobiju Brajantu majicom: “Mamba zauvijek”

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poslije pobjede na US Openu i 24. gren slem titule odao je počast preminulom čuvenom košarkašu LA Lejkersa i prijatelju Kobiju Brajantu.

Đoković je po osvajanju titule obukao majicu sa brojem 24 i porukom: “Mamba, zauvijek.” Brajant je u Lejkeraima nosio broj 24, a poginuo je u helikopterskoj nesreći.

Oznake: Đoković, US Open