Đoković o puštanju brade: Žena kaže da mi lijepo stoji, đed dok je bio živ me je opominjao da se brijem

15.07.2023. | 14:26

Srpski teniser Novak Đoković se deveti put u karijeri plasirao u finale Vimbldona gdje ga čeka Karlos Alkaras (nedjelja, 15 časova).

Primjetno je da je Đoković pustio bradu tokom trajanja ovog Vimbldona, pa su ga srpski novinari pitali da li to ima veze sa GOAT statusom, da li je jednostavna želja za kratkotrajnom promjenom imidža ili stvar sujevjerja.

– Imao sam ranije sujevjerja, sada nemam uopšte. U prvoj fazi moje karijere sam morao da se brijem… Mada, dok mi je đed još bio živ, on bi me opominjao da se obrijem. Sada sam pustio bradu jer žena kaže da mi lijepo stoji – moram da slušam ženu, kažu da je to recept za srećan i dug život (smijeh). Skratiću je malo za finale, moram – najavio je promene u izgledu Đoković za finale.

Poznato je da je izuzetno sistematičan, pa mnogi govore da je profesionalizam podigao na novi nivo. Ipak, sam je ponovio da više nikakvih sujevjerja nema, osim da voli da ima uobičajene prakse koje ponavlja pred svaki meč, ali na to da ima bradu i nismo navikli.

– Imam rutine, ali nemam sujeverja poput toga da moram da spavam uvijek na određenoj strani kreveta, mada se trudim da mi glava bude okrenuta ka istoku ili ka sjeveru. To je bitno, ali sve ostalo, ništa nemam – objasnio je Đoković

Oznake: Brada, Đoković, Žena