Đoković o doping kontroli: Potpuno nelogična odluka. Ne treba mi distrakcija

24.11.2023. | 11:11

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković iznio je mišljenje o doping kontroli, s obzirom da su prvog igrača svijeta pitali na tu temu.

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković donio je Srbiji pobjedu u Dejvis kupu.

Poslije trijumfa Miomira Kecmanovića u dva taj-brejka protiv Džeka Drejpera, Novak Đoković je lako izašao na kraj sa Kameronom Norijem i donio Srbiji prolaz u polufinale Dejvis kupa.

Novak je poslije meča imao pitanje o doping kontroli.

–Ja još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, slijedi mi krv. Čovjek u ćošku sjedi, satima me prati. Imao sam raspravu, jer evo za 20 godina i kusur karijere nije mi se desilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Dobio sam notifikaciju sat i po vremena prije meča. Ja imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam da li ću moći da dam urin. Potpuno nelogična odluka. Kada sam pričao sa predstavnikom doping agnecije, rekli su mi da je razlog bio da će biti jako kasno i da se pruži drugoj reprezentaciji vremena da se više odmori, ali sam im onda rekao da pobjednik večerašnjeg duela ne igra sutra. Uvijek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promijeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promijeniti odluku, rekao je Đoković, prenosi Sportal.

Po njegovom mišljenju, to je sramna odluka.

–Interesantno je da je ta doping agencija privatna kompanija. Trebalo bi da se povede diskusija da mi kao svetska organizacija u okviru našeg, da tako kažem, ekosistema imamo svoju agenciju. Ne znam šta bih dodao, vjerovatno će se tri puta tumačiti sve što kažem. Ovo je nečuveno. Ništa se ne krije, ali isto tako postoje neke granice. Oni ne razumiju šta se ovdje dešava. Ne razumiju sport, ne razumiju gdje se nalaze, zaključio je Novak.